Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Energi- och klimatrådgivning

De kommunala energi- och klimatrådgivarna jobbar med att förmedla opartisk och kostnadsfri rådgivning till hushåll, företag och lokala organisationer. En viktig del i arbetet är att nå upp till de mål som riksdag och regering har satt för att minska energianvändningen i sektorn bostäder och lokaler.

Jag svarar på frågor som rör uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatet, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat. Jag ger råd och diskuterar exempelvis för- och nackdelar med en viss åtgärd samt vilken konsekvens den kan komma att få för miljön.

Har ni något intressant projekt på gång, att ni renoverar ert artonhundratals hus med höga miljö- och energiambitioner eller har som mål att bli självförsörjande på el? Som energi- och klimatrådgivare är jag intresserad av vad som händer i kommunen - hör av er och berätta! (Även om ni inte tycker ni behöver några råd)

Gävleborgs energirådgivare på energiochklimat.se

Under vintern har vi i tagit fram en gemensam hemsida som vi kan hålla uppdaterad med allehanda tips och berätta om vad som händer här näst. Under 2017 kommer vi resa runt i länet mycket mer och träffa er. På energiochklimat.se kan du se vart vi ska härnäst och var vi har varit och vad vi har hittat på då.

Låna en energimätare.

Nu kan du låna en energimätare på biblioteken i Ovanåker! Mätarna är för eldrivna aparater och du kan se hur mycket ström dina prylar drar i verkligheten. Är TV:n energisnål? Hitta eltjuven i ditt hem. För frågor om mätarna kontakta energi- och klimatrådgivaren, för frågor om utlåningen kontakta biblioteken.

Kontakt

Du kan kontakta energi- och klimatrådgivaren via telefon under kontorstid eller via e-post. Du kan också komma in och träffa mig, hör av er innan så jag inte är iväg på annat håll. Jag sitter på andra våningen i Kommunhuset. För företag kommer jag helst ut till er verksamhet, till privatpersoner gör jag hembesök i mån av tid.

Publicerad 2017-02-13

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris