Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Inomhusmiljö

Innemiljön i våra bostäder, skolor och andra lokaler har stor betydelse för hur vi mår och för vårt välbefinnande. Det är därför viktigt att vi har en bra luftkvalitet inomhus och att vi slipper störande ljud och lukter.

Det kan tyckas självklart att man inte ska behöva bli sjuk eller få symtom till följd av brister i innemiljön. Ändå drabbas många människor av hälsoproblem på grund av olika innemiljöfaktorer. Särskilt utsatta är känsliga grupper som allergiker, barn och äldre personer.

Vanliga hälsoeffekter på grund av brister i innemiljön är symtom och besvär, som irritation i luftvägarna eller i huden, onormal trötthet och huvudvärk.

Bristfällig ventilation, nya, obeprövade bygg- och inredningsmaterial, fukt- och mögelskador är några av de faktorer som bidrar till att människor blir sjuka. I Socialstyrelsens allmänna råd kan man läsa om vilka riktvärden som gäller för bl.a. termiskt inomhusklimat, fukt- och mikroorganismer, buller och radon.

Det är fastighetsägarens ansvar att ventilationen i din bostad fungerar. Kontakta därför fastighetsägaren om du vill ha information om hur ventilationen fungerar eller om du misstänker att ventilationen i din bostad är dålig. Bor du i en bostadsrätt vänder du dig till bostadsrättsföreningens styrelse. Äger du din bostad kan du vända dig till konsultföretag för att få råd om hur du kan gå vidare.
 
Får du ingen hjälp trots att du kontaktat fastighetsägare/bostadsrättsförening, kan du vända dig till miljö- och byggavdelningen. Om kontoret då bedömer det som nödvändigt kommer krav på utredning och åtgärder att riktas mot fastighetsägaren/ bostadsrättsföreningen.

Publicerad 2016-02-03
Kontakt

Miljö- och byggavdelningen

Tfn 0271-570 00 (vx)
Skicka e-post

Miljöinspektör

Theres Lund
Tfn 0271-570 45


Externa länkar

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris