Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Dagverksamhet

Biståndsbedömd verksamhet

Den biståndsbedömda dagverksamheten är till för att underlätta för dig att bo kvar hemma och få möjlighet till en aktiv och meningsfull tillvaro tillsammans med andra. Vi är även till för att avlasta anhöriga och andra närstående i Ovanåkers kommun.

Syftet och mål

Syftet med dagverksamheten är att skapa en meningsfull dag för dig som gäst hos oss. Verksamheten anpassas efter dina behov.

Vår målsättning är:
* att ge möjlighet till gemenskap och bryta isolering
* att försöka bevara och förbättra de funktioner som finns
* att stärka självkänslan
* att ge anhörig avlastning​

Dagverksamheten riktar sig till personer med demenssjukdom.
Vi använder oss av de vardagliga aktiviteter som man gör i ett hem. Utevistelse, promenader, sång, musik, dans, spela spel, högläsning och utflykter är exempel på andra aktiviteter. Årstider och högtider uppmärksammas. Teman av olika slag förekommer, t. ex. om någon känd författare.
Två dagar i veckan riktar sig till personer som har behov av enklare träning och social samvaro. Mjukgymnastik i grupp och individuellt erbjuds förutom ovan nämnda aktiviteter.

Öppettider

Dagverksamheten är öppen veckans alla dagar.
Vi som jobbar här är utbildad omsorgspersonal med bl a kompetenser inom demens- och strokesjukdomar. När du kommer till oss på förmiddagen så börjar vi alltid med en gemensam kopp kaffe och en smörgås innan vi börjar med någon aktivitet. Lunch äter vi ca kl 12.30 och om du vill finns det möjlighet för en liten vila efter lunch. Eftermiddagskaffe dricker vi ca kl 14.00. Även kvällsmat serveras för den som föredrar att stanna fram till kl.17.00. Det är du själv som avgör hur lång din dag blir!

Tystnadsplikt och sekretess

Uppgifter du lämnar till socialtjänsten skyddas därför enligt offentlighets- och sekretesslagen. Det betyder att all personal har tystnadsplikt och att de uppgifter du lämnar till oss och det vi pratar om vid möten inte får lämnas ut till obehöriga. Här kan du läsa mer om sekretess och tystnadsplikt.

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar. Här kan du lämna dina synpunkter (beröm, klagomål, förslag, frågor). 

Publicerad 2017-06-27
Kontakt

Dagverksamheten,

Olof Johanssons väg 10 A

Tfn 0271- 571 42

Enhetschef, Gyllengården

Miriam Johansson
Tfn 0271-571 21

Biståndshandläggare

Tfn 0271-570 00 vx
Telefontid: måndag, onsdag, torsdag och fredag kl.8.30-9.30

Blanketter

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris