Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Familjeverkstan

Varje förälder är expert på sitt eget barn.

Föräldrar behöver få känna att när de tar sin föräldraroll på allvar är det inte enbart betydelsefullt och livsavgörande för barnen utan också en viktig insats för hela samhället. Om andra krav får stå tillbaka under vissa perioder i livet är det ingen katastrof. Tvärtom kan det vara bra och nödvändigt. Familjeverkstan kan vara en hjälp till självhjälp som alla av och till kan känna behov av och som kan förebygga att små problem växer sig stora.

Hur kan du som förälder förebygga konflikter och utveckla goda relationer mellan dig och ditt/dina barn?


"Familjeverkstan" är ett nytt föräldramaterial för alla som har barn i åldern tre till tolv år. Materialet riktar sig inte enbart till de föräldrar som upplever att de har problem utan alla föräldrar som är intresserade av att utvecklas i rollen som förälder och som vill förebygga eventuella framtida problem kan delta. Familjeverkstan består av åtta korta filmer som skildrar vardagliga situationer i familjelivet.

Några teman i filmerna är:
• rutiner
• positiv kommunikation
• gränser
• jämställdhet

Varje film ska fungera som ett underlag för diskussion utan att ge färdiga svar. Svaren ska istället komma i gruppdiskussioner. Varje träff bygger på en av filmerna och följs av diskussioner samt praktiska övningar.

Familjeverkstan är helt enkelt en verkstad där du som deltagare bidrar med din erfarenhet och kunskap. Familjeverkstan handlar om att peppa och hjälpa varandra, att reflektera över sitt sätt att fungera som förälder och att pröva nya vägar.

Är ni tre eller fler som är intresserade av att delta i Familjeverkstan, kontakta Ulla-Marie Nilsson eller hål utkik efter annonser på hemsidan om nya kurser.

Metoden rekommenderas av bl.a. Statens folkhälsoinstitut.

"Vi borde verkligen ha gått familjeverkstan båda två för när jag kommer hem hör jag bara nej, nej, nej," sagt av en mamma som deltog i familjeverkstan våren 2011.
Publicerad 2016-12-13
Kontakt

Projektledare


Ulla-Marie Nilsson
Tfn 0271-572 85
Mobil 070-674 69 06
Ung i Ovanåkers kommun

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris