Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Pappa-/partnergrupper

Ni väntar barn och du som pappa-/partner är intresserad av att träffa andra i samma situation för att prata om allt som rör din roll som förälder? Fokus på pappa-/partnergruppträffarna ligger på samtalet och relationen i gruppen och inte på fakta eller medicinska frågor. Träffarna har hittills ägt rum under kvällstid eller i samband med föräldrautbildningen MVC tillhandahåller och varje träff är ca 1,5 timme lång. Vanligtvis är det ca 4 träffar.

De blivande föräldrarna möter en kvinno­dominerad miljö på barnmorske­mottagningen, då det är kvinnan som föder och ammar barnet. Här kan en blivande pappa-/partner känna sig utanför och onödig. Då behövs det förebilder och positiva kontakter att dela situationen med. Detta är en av anledningarna till att pappor/partners kan behöva träffas enskilt i grupp och med en samtalsledare.

Syftet med pappa-/partnergruppen är att stärka och stödja partnern i deras föräldraskap för att ge barn en så god start och hälsoutveckling i livet som möjligt. Detta genom att skapa en mötesplats för ökad kontakt och gemenskap, en mötes­plats där det finns en möjlighet att dela erfarenheter och upplevelser. Gruppen är till för samtal och dialog och ska bidra till att partnern blir mer delaktig i föräldraskapet.

Pappa-/partnergrupperna genomförs i samarbete med MVC/BVC.
 

Publicerad 2016-12-13
Kontakt

Projektledare


Ulla-Marie Nilsson
Tfn 0271-572 85
Mobil 070-674 69 06
Ung i Ovanåkers kommun

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris