Artiklar om det pågående arbetet


 • Idag medverkar vi på en konferens för framtidens vård- och omsorgsboenden i Stockholm


  2016-12-06
  David Persson, fastighetsstrateg, Torun Eliasson, arbetsterapeut och Nina Törnberg, omvårdnadspersonal medverkade idag på konferensen "Framtidens vård- och omsorgsboende" som arrangeras av Centrum för Kunskapsutveckling. Tanken med konferensen är att lära av andras goda erfarenheter respektive misstag under projekteringsfasen. Lyssna till experter och praktiker som ger dig ny kompetens inom ett komplext område under snabb utveckling.
 • Studiebesök i Mora


  2016-11-28
  Ett nytt särskilt boende för äldre byggs just nu i Noret norra. Ett boende som kommer att ge 32 lägenheter och planeras att vara klart för inflyttning under våren 2017.
 • Välkommen till information om kommunens investeringsplan


  2016-11-02
  Är du intresserad av kommunens investeringsplan? Den 8 och 9 november bjuder vi in dig till en fördjupning av de större planerade investeringarna där det nya äldreboendet är en av de planerade investeringarna. Du får information om hur processen ser ut samt hur långt vi har kommit i arbetet samt möjlighet att ställa frågor.
 • Såhär vill vi att framtidens äldreboende ska se ut i Ovanåkers kommun


  2016-01-25
  Tillsammans med Mondo arkitekter har vi nu arbetat fram ett första underlag för hur vi vill utforma framtidens äldreboende i kommunen. I arbetet har många involverats både internt från socialförvaltningens organisation men också externt med exempelvis pensionärsorganisationer men även alla ni som deltagit i arbetet genom att skriva synpunkter och förslag här på hemsidan.
 • En första skiss av framtidens äldreboende!


  2016-01-15
  Nu har Mondo arkitekter levererat en första enkel skiss på framtidens boende med utgångspunkt i det arbete som gjorts i projektgrupp genom bl.a. studiebesök, i referensgruppen där olika professioner, pensionärsorganisationer m.m. deltagit och processat fram förslag samt alla de förslag och synpunkter som inkommit här via hemsidan och vår broschyr. Vi känner oss mycket nöjda med det förslag som vi har fått ihop och vi tror att det kommer att bli ett otroligt bra äldreboende, kanske Sveriges bästa äldreboende?
 • Framtidens boende för äldre 2015


  2015-11-27
  Hur antar vi utmaningen med att skapa attraktiva och funktionella bostäder och boenden för en åldrande befolkning? Vilka miljöer behöver och vill de äldre ha? Hur arbetar vi innovativt och tillsammans för att skapa framtidens bostäder, boenden och utemiljöer för äldre? Hur kan välfärdsteknologi driva förändring? På årets konferens och mötesplats Framtidens boende för äldre 2015 fick vi ta del av den senaste utvecklingen och kunskaperna inom området.
 • Studiebesök på Hälleborg i Västerås


  2015-11-20
  Vi har nu varit på studiebesök i Västerås på Hälleborg som är Sveriges modernaste äldreboende. Detta för att bl.a. se vilka välfärdsteknologiska lösningar som finns på marknaden men också för att stämma av hur man upplever att dessa fungerar i praktiken i verksamheten och vad man har upplevt som bra respektive mindre bra.
 • Studiebesök i Ludvika och Borlänge


  2015-11-03
  Vi har nu varit på studiebesök i Ludvika och Borlänge för att titta på två äldreboenden som har funnits i några år. detta för att se och lära av deras arbete, både framgångar och saker som de i backspegeln kan konstetera att man borde ha hjort annorlunda.
 • Studiebesök i Hallstahammar


  2015-10-06
  Vi har nu varit på studiebesök i Hallstahammars kommun som precis ska påbörja arbetet med att bygga sitt nya äldreboende.
 • Du kan även lämna dina synpunkter via en pappersblankett


  2015-09-29
  Vi vill att alla ska ha möjlighet att vara med och tycka till och lämna sina synpunkter, oavsett om man har tillgång till en dator eller inte.
 • Nu planerar vi för att bygga framtidens äldreboende


  2015-09-28
  Hur vill du bo när du blir gammal? Vad tycker du är viktigt för att du ska uppleva att du har ett bra och trivsamt boende?

Senaste förslagen


Populäraste förslagen

Lämna in förslag


Ditt kön


Din ålderVill du vara anonym?
Multiple selection

Delta i referensgrupp
Multiple selection

*En grupp av medborgare som kan bidra med förslag, idéer, råd och synpunkter.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015