Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Hälsa & sjukvård

Både i Alfta och Edsbyn finns hälsocentraler med läkare, sjuksköterskor och apotek. Behöver du uppsöka sjukhus finns det i Bollnäs, ca 30 minuters bilresa bort. BB finns i Hudiksvall, Gävle eller Falun.

Kommunen ansvarar för hälso- och sjukvård upp till och med sjuksköterskenivå i särskilda boendeformer och hemsjukvård. Inom kommunen finns följande tjänster:

MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska)

För den kommunala tillsynen av hälso- och sjukvårdsarbetet finns en medicinskt ansvarig sjuksköterska. Hon har enligt lag ansvar för att utarbeta rutiner så att patienterna får en säker vård och behandling med god kvalitet inom kommunens ansvarsområde.

Sjuksköterska

Sjuksköterskans insatser utgår ifrån den enskildes behov av hälso- och sjukvård. Dessa insatser planeras, genomförs och följs upp efter behov i samarbete med omvårdnadspersonal, rehabteam, enhetschef, biståndshandläggare och primärvårdens distriktsläkare. Det finns tillgång till sjuksköterska hela dygnet.
   

Rehabteam

I rehabteamet jobbar arbetsterapeut, sjukgymnast och rehabassistenter. Insatserna utgår från den enskildes behov som planeras, genomförs och följs upp tillsammans med omvårdnadspersonal, sjuksköterska, enhetschef och anhöriga. Målet är att varje individ ska kunna utföra det dagliga livets göromål så självständigt som möjligt, stödja och handleda omvårdnadspersonal är en del i detta arbete. Rehabteamet ansvarar även för grundutbildning i förflyttningsmetodik och hjälpmedelshantering.
 

Arbetsterapeut/sjukgymnast

Ansvarar för att bedöma, stödja och träna fysiska funktioner och de förmågor individen behöver för att klara vardagen. Både sjukgymnast och arbetsterapeut bedömer och utprovar personliga och arbetstekniska hjälpmedel.
 

Tystnadsplikt och sekretess

Uppgifter du lämnar till socialtjänsten skyddas därför enligt offentlighets- och sekretesslagen. Det betyder att all personal har tystnadsplikt och att de uppgifter du lämnar till oss och det vi pratar om vid möten inte får lämnas ut till obehöriga. Här kan du läsa mer om sekretess och tystnadsplikt.

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar. Här kan du lämna dina synpunkter (beröm, klagomål, förslag, frågor). 

Publicerad 2016-04-20
Kontakt

Verksamhetschef HSL

Anette Forsblom
Tfn 0271-571 47

Enhetschef HSL

Elisabeth Andersson
Tfn 0271-571 13

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Maria Larsson
Tfn 0271-572 93

Externa länkar

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris