Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Missbruk

Socialtjänsten arbetar för att förebygga och motverka missbruk av alkohol och andra beroendeframkallande medel. Socialtjänsten ansvarar för att missbrukare får den hjälp och vård de behöver.

Ansökan/anmälan

Om du själv behöver hjälp för ditt missbruk eller om du känner någon annan som behöver hjälp, kan du ta kontakt med socialtjänsten.

Utredning

Vid en ansökan om hjälp för sitt missbruk eller vid en anmälan om missbruk utreder socialtjänsten. Det kan räcka med ett samtal, men det kan också vara en mer omfattande utredning. En utredning består i att samla in material. Det sker främst genom samtal mellan en socialsekreterare och den enskilde. Socialtjänsten kan också för sin bedömning hämta in information från sjukhus, anhöriga eller andra som känner den enskilde väl.

Vart vänder jag mig?

I frågor som rör missbruk, både vid ansökan om hjälp för sitt eget missbruk eller om man känner någon som behöver hjälp, vänd dig till socialtjänsten, tfn 0271-570 00 (vx).


Tystnadsplikt och sekretess

Uppgifter du lämnar till socialtjänsten skyddas därför enligt offentlighets- och sekretesslagen. Det betyder att all personal har tystnadsplikt och att de uppgifter du lämnar till oss och det vi pratar om vid möten inte får lämnas ut till obehöriga. Här kan du läsa mer om sekretess och tystnadsplikt.

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar. Här kan du lämna dina synpunkter (beröm, klagomål, förslag, frågor). 

Publicerad 2016-12-19
Kontakt

Alkohol- och drogrådgivare

Mobil 070-190 78 67

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris