Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Stödgrupp för barn och ungdom (BIG)

Har du föräldrar som skilt sig, som dricker för mycket alkohol eller använder andra droger eller föräldrar som mår psykiskt dåligt? Eller har du det jobbigt hemma på grund av någon annan anledning? Då kan det vara skönt att få prata med någon. Dels med någon vuxen, men också med andra barn som är i samma situation och har det jobbigt hemma av olika anledningar.

Det är nämligen vanligt att barn och ungdomar med föräldrar som har bekymmer av olika slag ofta oroar sig över sina föräldrars och familjens problem och att de känner sig ensamma i detta.

Men du är inte ensam om att ha det jobbigt hemma, många barn och ungdomar växer upp i familjer och miljöer där det finns olika sorters problem.

BIG står för ”Barn I Grupp” och är stödgrupper för barn (i åldrarna 7-12 år) i Ovanåkers kommun. I BIG får du möjlighet att träffa jämnåriga och prata om erfarenheter, tankar och känslor

Gruppen träffas varje vecka tillsammans med två utbildade ledare. Vi fikar, leker och har roligt tillsammans. Vi pratar och sätter ord på det som känns jobbigt. Men du väljer själv om du vill prata eller bara sitta och lyssna (Aktiviteterna anpassas självklart efter din och övriga gruppens ålder).

Att vara med i BIG kostar ingenting, du blir inte registrerad hos socialtjänsten eller någon annan myndighet och vi som jobbar med BIG har tystnadsplikt.

Är du intresserad av att vara med i en BIG-grupp eller har du frågor och vill veta mer?

Tveka då inte, utan hör av dig till oss.


Tystnadsplikt och sekretess

Uppgifter du lämnar till socialtjänsten skyddas därför enligt offentlighets- och sekretesslagen. Det betyder att all personal har tystnadsplikt och att de uppgifter du lämnar till oss och det vi pratar om vid möten inte får lämnas ut till obehöriga. Här kan du läsa mer om sekretess och tystnadsplikt.

Tyck till och lämna dina synpunkter

Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun vill utvecklas och bli ännu bättre på att ge ett gott bemötande och en service av hög kvalitet. Därför vill vi gärna ha synpunkter på våra verksamheter, allt för att bli bättre. Alla synpunkter ger oss tillfälle att förbättra vår verksamhet, därför tar vi alla synpunkter och klagomål på allvar. Här kan du lämna dina synpunkter (beröm, klagomål, förslag, frågor). 

Publicerad 2015-02-25

Kontakt

Ulla-Marie Nilsson
Tfn 0271-572 85
Mobil 070-674 69 06

Anci Herrdahl
Tfn 0271-574 25
Mobil 070-677 36 97

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris