Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Ovanåkers föräldrakraft- det ultimata föräldramötet

Föräldrakraft Ovanåker

Sedan hösten 2006 har högstadieskolorna, i samarbete med svenska kyrkan, bjudit in till upptaktsträffar i Timsbo. I samband med att barnen börjar år 7, bjuds deras föräldrar in till en upptaktsträff. Det är barnens mentorer (klasslärare) och rektorer som bjuder in till denna träff.

Barnens lärare vill lära känna föräldrarna inför högstadieåren. En god relation/kontakt mellan föräldrar och barnens lärare är en viktig framgångsfaktor för eleven i skolan. Dessutom vill skolan bidra till att nyblivna högstadieföräldrar får möjlighet att lära känna varandra.

En stärkt och enad föräldragrupp bidrar till tryggare uppväxtförhållanden för våra barn. Mer om detta kan ni läsa i rapport från Ovanåkers föräldrakraft 2012PDF. Ni kan även läsa mer om vad föräldrarna från en tidigare träff tyckte i observationsstudienPDF som då gjordes.

Träffen består av trevliga och roliga moment där föräldrar och lärare får möjlighet att lära känna varandra. Upptaktsträffen innehåller även ett dialogbaserat föräldramöte. Större delen av träffen sker utomhus i den vackra hälsingenaturen.

Vill ni veta mer om Ovanåkers föräldrakraft är ni välkomna att ta kontakt med er skolas rektor eller er mentor (klasslärare).

Publicerad 2015-08-12

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris