Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2012-05-25

Åtgärder efter branden

Sedan branden på Öjollas har det varit osäkert att vistas i området på grund av rasrisk. Under förra veckan har bråte och skräp röjts undan så att försäkringsbolag och hyresgäster har kunnat gå in i lägenheterna och hämtat värdesaker tillsammans med försäkringsbolaget.
Alla hyresgäster har nu fått besöka sina lägenheter under fredagen och måndagen och hämtat ut det viktigaste föremålen och värdesakerna. Hyresgästernas försäkringsbolag som är Folksam, Dina och Trygg Hansa har besiktigat lägenheterna och påbörjat flytten av alla möbler och inventarier till en stor lagerlokal i Bollnäs där allt ska saneras. Företaget som sköter flytten är OCAB i Bollnäs. Arbetet med detta kommer att pågå under det två närmaste veckorna.

- Det känns skönt att vi nu kommit så här långt att alla hyresgäster har fått gå in i
sin lägenhet en sista gång för att hämta ut de viktigaste sakerna innan allt flyttas
till Bollnäs för sanering säger VD Mikael Reijer.

I går, tisdag, träffade VD Mikael Reijer bolagets försäkringsbolag som är förenade småkommuners försäkringsaktiebolag (FSFAB) och gick igenom skadorna på byggnaden.

Mikael Reijer gick igenom med försäkringsbolaget planen framåt. Det som närmast kommer att
hända är en omfattad fuktmätning av byggnaden för att se hur omfattade fuktskadorna har blivit efter släckningsarbetet. Det kommer också att byggas en tillfällig takkonstruktion för att väderskydda hela byggnaden från regn och snö.

Prover på byggnadskonstruktionen (betongstommen) kommer genomföras av betonginstitutet för att se om det blivit några skador på byggnadskonstruktionen. Slutligen kommer allt sammanställas i en rapport på hur omfattade arbetet är som krävs för att återuppbygga den skadade byggnaden. I nuläget går det inte att säga hur omfattade skadorna är innan alla undersökningar är gjorda.

- Det känns nu skönt att vi kan påbörja arbetet med att undersöka hur ett återställandet av byggnaden ska gå till. Vi har en lång resa att göra och det kommer att kräva en stor insats av personalen i bolaget, entreprenörer och försäkringsbolaget. Jag kommer göra allt för att det ska bli så bra som möjligt säger VD Mikael Reijer.

För ytterligare information kontakta:
VD, Mikael Reijer
Tfn: 070-335 04 52
E-post: mikael.reijer@ovanaker.se

Insamlade kläder och saker


Smyrnakyrkan håller öppet för de drabbade av branden på Öjollas för hämtning av kläder och saker. De tar i nuläget inte emot mer kläder och saker.

torsdag 10/5
tisdag   22/5
torsdag 24/5
Kl. 9-12
 
söndag 13/5
lördag 19/5
kl.14-16
 
Om man inte kan komma dessa tider eller om du undrar över något, ring Jennie Forsblom 070-191 21 11, så kommer vi överens om en annan tid. 

Om du har möbler eller husgeråd att skänka, kontakta Jennie Forsblom så förmedlar hon vidare. Om ni känner någon som bodde i huset, försök komma i kontakt och förmedla information om att saker finns att hämta om de vill.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris