Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2012-10-09

Sveriges charmigaste hem finns i Knåda!

Det första som möter oss är ett grönt golv i hallen, ja egentligen är det Sofia själv som är det första som möter oss med öppen dörr och det iögonfallande röda håret i en kort lockig frisyr. Att vi har kommit till Sveriges charmigaste hem förstår vi redan där.

I Knåda strax utanför Edsbyn finns Sveriges charmigaste hem. Det enligt de över 800 personer som har röstat på Sofia Leanders i den webb-baserade tävlingen "Sveriges charmigaste hem 2012" som arrangerats av Expressen och Fastighetsförmedlingen. Sofia Leanders, grafisk designer och egenföretagare, är väldigt stolt över titeln och tillägger att det nog beror på att det är Sveriges mest praktiska hem också.
Med tre små barn och två egna företag i ett litet hus krävs det att det är praktiskt.

rosa golv

Sofia räds inte att själv snickra och måla för att få det som hon vill. Hon köper hellre något på loppis för att sen göra om det själv istället för att köpa något nytt och dyrt.

- Köper jag dyrt är det bara för att det fungerar bättre, säger Sofia.

Vinsten på 30 000 kr är oerhört uppskattad, men inte lika viktig som den publicitet tävlingen ger och för en egenföretagare är det ovärderligt. Visst kommer pengarna väl till användning nu när de ska göra ett arbetsrum i källaren och möblera en hel gäststuga till våren. Pengarna kommer att gå till många praktiska lösningar.

- Hela mitt inredningstänk är praktiskt. Vi vill inte ha något utställningshem utan ett hem att leva i, säger Sofia.

sofia leanders

Sofia Leanders har pluggat i Australien och jobbat i Norge, men när hon träffade sin norrman som skulle jobba i Sverige gick flytten hem till Edsbyn, efter en liten mellanlandning i Kalmar.

- I maj nästa år börjar jag jobba heltid efter mammaledighet och då är den här publiciteten som den här tävlingen gett värdefull, säger Sofia.

Sofia driver det egna företaget och webshopen KNAADA.se där hon säljer grafiska prints (affischer/tavlor). Tanken är att utveckla företaget till att inte enbart trycka på papper utan att även göra andra trendiga inredningsdetaljer.

När man läser Sofias blogg slås man av att hon hinner så mycket, hon snickrar, målar, jobbar, bloggar. Vad är det som gör att du hinner med så mycket? Prioritering blir svaret:

- Mitt jobb, min vardag och min tid med ungarna prioriteras. Jag ser knappt på tv och min tid framför datorn är alltid jobbrelaterad. Mina barn är självständiga och kreativa. Dom är väldigt duktiga på att sysselsätta sig själva och det tror jag beror på att de alltid har fått vara med mig i mina projekt.

Sofia berättar att hon lyfter upp barnen till sin nivå, om hon ska göra något vid bordet så får barnen sitta med henne men göra sitt eget istället för att hon ska sätta sig på golvet och leka deras lekar. När hon byggde uteplatsen till exempel så var barnen med och grävde med sina egna spadar och kärror. De har egna hörselskydd, arbetshandskar och snickarbälten för att det ska bli roligt för dem också. Upptagna och engagerade barn är nöjda barn menar Sofia. 

postlådor

Sofias blogg är ett av hennes sätt att marknadsföra sig och hon ägnar upp till 3 timmar om dagen till den om man räknar in fotografering, bildredigering och text. Sofia vill sälja en helhetsupplevelse med sina prints. Kunden köper inte bara ett print utan en känsla och kanske till och med en image.

- Det ska kännas lyxigt och kunden ska veta att man unnat sig något speciellt när man handlat hos mig. Upplagorna är små, sen paketerar jag printsen snyggt med silkespapper och designade adresslappar. Printsen är tryckta på det bästa pappret för ett prickfritt resultat och perfekta färger. När det kommer till jobbet är jag perfektionist, avslutar Sofia.
 
Sofia kan ni följa på bloggen www.knaada.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris