Här är du:

Publicerad

2013-01-18

Nu kan vi leva det liv vi vill!

Vi hälsar på hemma hos Madelene Jonsäll, aktuell i tv-rutan från Sveriges mästerkock, som har återvänt till hemkommunen. Full av inspiration och erfarenheter blickar hon framåt.

Madelene Jonsäll

Madelene bor sedan en månad tillbaka i Roteberg med sin familj; sambon Daniel, barnet Lion, sin mor och hunden Bonnie. Ni såg henne göra ett rejält glädjeskutt när hon från 2000 deltagare var en av de 40 som gick vidare i den populära matlagningstävlingen ”Sveriges Mästerkock 2013” som sänds i TV4.

Tyvärr fick hon lämna tävlingen i sista gallringen som bantade ner deltagarantalet till 12. Madelene tycker dock att hon lyckades bra och hon nådde sitt mål att få laga mat och bli bedömd av stjärnkockarna Per Morberg, Leif Mannerström och Markus Aujalays. TV-inspelningarna var långa och slitsamma. För två timmars färdigt material filmade de 12 timmar om dagen i 5 dagar.

madelene jonsäll med familj

Matlagning och men kanske ännu hellre bakning ligger Madelene varmt om hjärtat ända sedan barnsben och hon spenderar massvis med tid i köket och även på att fundera, planera och införskaffa de bästa råvarorna till kommande rätter.

- Andra lägger mycket tid på träning – men att laga mat är min form av terapi, säger Madelene med ett leende.

Efter gymnasiet flyttade Madelene till Stockholm och fick jobb som servitris på den första KRAV-märkta restaurangen i Stockholm och därefter var hon med att starta upp den första ekologiska matvaruaffären där hon blev butikschef. Efter en tid i Norge har familjen nu flyttat till Edsbyn.  

Madelenes sambo Daniel är Stockholmare från grunden men tycker att de gjort ett bra val som flyttade till  Edsbyn. Han är utbildad naprapat och har planer på att starta eget.

- Nu kan vi leva det liv vi vill, säger Daniel nöjt och förklarar att i Stockholm är det så dyrt att bo så där krävs det att man jobbar mycket för att ha råd. Här kan vi hitta ett hus för 1/5-del av priset vilket betyder att vi inte behöver jobba heltid utan kan ägna mer tid till fritid och familj.

Hela familjen är noga med vad de äter, långkok och ekologiska råvaror är det som gäller. Sonen Lion, drygt 2 år, äter det mesta och hjälper till i köket.

- Lion åt bara färdig barnmat i början och har aldrig serverats vare sig välling eller färdig barngröt. Det ska vara riktigt lagad mat från grunden. Med min erfarenhet och de kunskaper som jag fick från jobben på restaurangen och butiken i Stockholm värdesätter jag riktig mat med kvalitet. I framtiden vill jag jobba inom det området och erbjuda närproducerat och ekologiskt, säger Madelene. 

matlagning

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris