Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2013-11-11

Renoveringen av Alfta simhall

Den pågående renoveringen av Alfta simhall har försenats och kommer inte att bli klar förrän i maj 2014. Öppningen förskjuts därmed till 1 september i höst. Renoveringen av sporthallen har gått enligt plan.

Simmande barn

Upphandlingen av projektet att renovera Alfta Sim- och Sporthall avslutades under april och ett beställningsavtal tecknades i mitten av maj. Byggarbetet påbörjades omgående.

Simhallen

Projekteringen har dragit ut på tiden (från två till fyra månader) och har varit tekniskt komplicerad med många ändringar under tiden. Bl.a. har det övervägts om en bassäng i rostfritt istället för den mer komplicerade gjutningsprocessen med kakel och klinker som ytskikt.

I början av ombyggnationen presenterade generalentreprenören en tidplan som visade ett färdigställande av simhallen till sista december. Tyvärr har byggaren underskattat byggnadstiden för simhallsdelen. Byggtiden planeras till 6,5 månad istället för 5 månader p.g.a. krav på torktider och mellanliggande arbetsinsatser.

Den senaste veckan har byggskedet planerats med alla inblandade parter och kommit fram till ett färdigställande under maj månad. Verksamheten öppnar 1 september hösten 2014.

Förseningen av renoveringen kommer ej att medföra extra byggkostnader.

Sporthallen

Renoveringen av Alfta Sporthall är klar. Upphandlingen gjordes detaljerad för sporthallsdelen och tidplanen planerades för ett färdigställande till sista oktober, vilket också skedde helt enligt plan.


Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris