Här är du:

Publicerad

2014-01-13

Bibblabloggen på Instagram

Biblioteken har startat ett Instagramkonto. Målet är att nå ut med boktips, boksamtal och aktuella händelser från litteraturvärlden till kommunens ungdomar i åldrarna 13-19 år.

Färska siffor från Statens medierådlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster visar att i dag använder 89 % av alla 15-åringar Internet i mobilen. Instagram är en lättanvänd app, med bilder och korta texter, framtagen för att användas i smartphones. Mest aktiva på Instagram är ungdomar i 12-15-årsåldern där 71 % av flickorna och 41 % av pojkarna använder Instagram.  

Bibliotekens uppgift är att nå ut till medborgarna och eftersom många ungdomar dagligen använder sig av sociala medier, som tex Instagram, vill vi synas där ungdomarna finns. Målet är att nå ut med boktips, boksamtal och aktuella händelser från litteraturvärlden till ungdomar i åldrarna 13-19 år i kommunen. Vi kommer att jobba aktivt med sidan för att göra den till en levande mötesplats.

Instagram Ovanåkers kommun

Bibblabloggen ska vara ett forum för litteraturintresserade ungdomar, samt väcka nyfikenhet hos ungdomar som inte läser i lika stor utsträckning. Vi ser gärna att ungdomarna blir medskapare av Bibblabloggens innehåll.
Alla som är mellan 13-19 är välkomna att kommentera och skriva egna bokrelaterade inlägg. Använd gärna hashtaggen #bibblabloggenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så hamnar boktipsen på Bibblabloggen.

Bibblabloggen är ett gemensamt initiativ från Anette Lindblom, bibliotekarie på Voxnadalens gymnasiebibliotek och Anette Helgesson, barnbibliotekarie på Edsbyns bibliotek. Eftersom vi har gemensamma målgrupper som vi vill nå ut till ser vi stora samarbetsvinster med att driva ett gemensamt Instagramkonto.

Vi kommer även att använda Instagram som ett komplement när vi är i ute klasser och pratar om böcker eller när klasserna kommer till biblioteket för visningar. Med hjälp av Instagram får vi möjlighet att ”förlänga” biblioteksbesöket och vår förhoppning är att ungdomarna kommer till biblioteken i högre grad än tidigare.

Därmed förklarar vi Bibblabloggen invigd!

Länkar

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris