Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2014-06-11

Drogfri skolavslutning 10/6

Årets skolavslutning med tillhörande drogfritt arrangemang för kommunens ungdomar är här. Medina och Emil Assergård uppträder!

I år har vi som arbetar med förebyggande åtgärder inom kommunen beslutat oss för att ha ett drogfritt arrangemang på Forsparken i Alfta tisdag 10/6.

Medina

Medina och Emil Assergård

Arrangemanget är gratis för ungdomar på högstadiet och de som har fritidsgårdskort, övriga (gymnasiet) 50kr. Bussar går från busshållplatsen vid Celsiusskolan kl 18.30 och går hem till samma plats från Forsparken vid 01.30 tiden. Bussarna är gratis för kommunens ungdomar och ingår i kvällens happening.

Arrangemanget är givetvis drogfritt och alla ungdomar kommer att få blåsa i alkoholmätare under kvällen vid entren. Noll tolerans!

På Forsparken kan ungdomarna få lyssna till bandet Medina (som sågs på tv:s inslag från nationaldagsfirandet!), artisten Emil Assergård och Krister Johansson. Det erbjuds även disco, bungyrun, sumobrottning m.m.

Som förälder är man välkommen att göra ett litet besök under kvällen för att kolla in arrangemanget.

Välkomna!

Tänk om

TÄNK OM

Skolavslutningen är ett tillfälle där många ungdomar testar alkohol för första gången. Forskning visar att föräldrar genom sin roll som gränssättare och vuxna förebilder har stora möjligheter att påverka sina barns alkoholdebut och framtida konsumtionsmönster.

Här följer några tips till föräldrar hämtade från TÄNK OM:

  • Var tydlig med vad du tycker är okej eller inte i er familj. Barn som är väl medvetna om föräldrarnas förväntningar, lever lättare upp till dem. Ett bestämt förhållningssätt kring alkohol hjälper även äldre syskon att sätta gränser gentemot yngre, exempelvis mot langning.
  • Prata med andra föräldrar om vad som gäller kring fester, alkohol, tider m.m. Gemensamma regler är lättare att hålla, samtidigt som de gör argument som "alla andra får" verkningslösa.
  • Förklara vad du är rädd ska hända om ditt barn dricker alkohol. Som tonåring mår man bra att höra att ens föräldrar engagerar sig och bryr sig om.
  • Stå på dig. Tonåringar förväntar sig att föräldrar sätter gränser kring alkohol. Den som lyckas övertala sin förälder att till exempel köpa ut, blir nöjd för stunden men är innerst inne vanligtvis besviken. Den förälder som både varnar och köper ut ger motstridiga signaler.
  • Inse din stora betydelse. Tonåringar bryr sig mycket om vad deras föräldrar säger - även om det inte verkar så i stunden.

Besök www.tänkom.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster – här finner du fakta och tips om tonåringar och alkohol.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris