Här är du:

Publicerad

2014-10-17

Stötta tobaksfri ungdom

De flesta ungdomar som börjar använda tobak gör det i årskurs 6–9. Vill du företagare eller medlem i en förening stötta kommunens ungdomar som väljer att inte använda tobak?

Tobaksfria ungdomar

TobaksFri Duo

De flesta ungdomar som börjar använda tobak gör det i årskurs 6–9. Om vi kan få dem att avstå tobak under denna tid är chansen att de ska förbli tobaksfria hela livet mycket stor. Alla ungdomar som skriver kontrakt för TobaksFri Duo får ett medlemskort som ett bevis på det aktiva beslutet. Medlemskortet ger ungdomen förmåner och rabatter hos de företag som väljer att stötta TobaksFri Duo.

I Ovanåkers kommun har vi flest sponsorer i hela landet och inför det kommane höstlotteriet kommer bl.a. ett säsongskort i Edsbybacken, skänkt av Edsbyn alpina att lottas ut. 

Den 19 november mellan kl. 16:30-18:00 kommer 6:or på Celsius- och Lillboskolan att få möjlighet att skriva kontrakt och ta del av alla förmåner. De har i likhet med alla som har skrivit på sin årliga försäkran chansen att vinna bl.a. säsongskortet..

Vill du som företagare eller medlem i en av våra föreningar skänka priser till nästa kontraktsskrivning eller vill du/ni vara en av de företag som erbjuder förmåner till de ungdomar som väljer att vara tobaksfria under högstadietiden?

Kontakt

Ulla-Marie Nilsson
Folkhälsosamordnare
Tfn 0271-572, 070-674 69 06

Läs mer om Tobaksfri Duolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris