Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2015-12-01

Hämtningen av de röda lådorna för farligt avfall upphör

Från och med årsskiftet kommer Borab att upphöra med hämtningen av de röda lådorna för farligt avfall. I stället införs en bemannad mobil insamlingsstation för det farliga avfallet.

Som ni har kunnat läsa i Ljusnan kommer hämtningen av "röda lådan" att upphöralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är på grund av att reglerna för transport av farligt avfall har blivit hårdare som gör att Borab nu behöver ändra sitt sätt att arbeta.

Istället för de röda lådorna inför nu Borab ett nytt system med en mobil insamlingsstation. Den mobila insamligsstationen kommer att ställas upp på 21 platser i Ovanåkers kommun under två veckor på våren och två veckor på hösten. Stationen är bemannad och kommer att stå på varje uppsamlingsställe under en timme, kvällstid. Se schemat för insamlingsstationen här.

Det nya systemet ställer högre krav på dig som kund

Det nya systemet kommer att ställa högre krav på dig som kund att veta vilken typ av farligt avfall du vill lämna in. Om du inte vet vilken typ av farligt avfall det rör sig om, och inte heller personalen på insalmlingsstationen kan identifiera det, kan det bli så att du måste transportera det till Borabs fasta återvinningscentral i Edsbyn eller Bollnäs.

Håkan Andersson, renhållningschef på Borab, tror dock att det scenariot kommer att vara ytterst ovanligt.
– Ungefär 80 procent av allt farligt avfall är färger och oljor, Oftast vet kunden själv vad han eller hon kommer med för avfall. Och när det gäller att bestämma vilket avfall det rör sig om så kommer man alltid väldigt långt vid en personlig överlämning.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris