Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2015-09-16

Ovanåker rankas som länets främsta företagskommun

Igår släppte Svenskt Näringsliv sin ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Ovanåkers kommun klättrar 12 placeringar från förra året upp på plats 193 och med det är vi den företagsvänligaste kommunen i Gävleborgs län.

Vi klättrar för tredje året i följd. Relativt små steg men definitivt i rätt riktning. Vi bör kunna bli än bättre. Ett delmål var att hamna över 200-strecket.

Nu höjer vi ambitionen ytterligare. Detta är inget fåmansjobb utan ett lagarbete mellan hela kommunen och det lokala näringslivets företrädare, säger näringslivschef Gunnar Skoglund.

Så rankas kommunerna

Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat baseras främst på de betyg som de lokala företagen har satt på sin hemkommuns företagsklimat. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens.

Statistisk från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen. Det handlar bland annat om företagande och hur stor andel av kommunensverksamhet som är utlagd på entreprenad.

Hela rankinglistan och mycket annan information finns på www.foretagsklimat.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris