Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2015-09-23

Samordningsförbund Gävleborg med uppdrag att underlätta samverkan i länet

Nu har Samordningsförbund Gävleborg påbörjat sitt uppdrag med att underlätta samverkan i länet för personer med behov av samordnad, arbetslivsinriktad rehabilitering.

Målet är att fler personer ska få tillgång till stöd och insatser som ger dem möjlighet att försörja sig själva. Målet är också att parterna ska samarbeta förebyggande i större utsträckning än vad som sker idag.

Prioriterade målgrupper är unga personer som varken studerar eller arbetar, personer med psykisk ohälsa och (till Sverige) nyanlända personer.

Samordningsförbund Gävleborg är en finansiell samordning mellan länets kommuner, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Region Gävleborg. Förbundet är en egen organisation (Kommunalförbund) och leds av en styrelse med förtroendevalda från kommunerna och Region Gävleborg och tjänstemän från Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Samordningsförbundet bildades formellt 15 december 2014 och har under våren 2015 arbetet med att bygga upp verksamheten.

Det förekommer redan mycket bra samverkan i länet och det är viktigt att ta tillvara den. För att inte riskera att det skapas för många parallella samverkanskonstellationer, vill förbundet medverka till att bygga en gemensam, hållbar struktur för samverkan både lokalt och länsövergripande.

Kontaktuppgifter
Tinna Cars-Björling
Förbundschef 
tinna.cars_bjorling@finsamgavleborg.se
tfn 070 – 084 04 00

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris