Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2016-10-05

Bästa skolkommunen i Hälsingland

Ovanåkers kommun placerar sig återigen högst upp av alla kommuner i Hälsingland i Lärarförbundets ranking över bästa skolkommunerna. Jämfört med förra året klättrar vi 99 placeringar upp till plats 53 bland Sveriges 290 kommuner.

Varje år genomför Lärareförbundet en ranking över Sveriges bästa skolkommuner. Rankingen baseras bl.a. på resurser till undervisningen, andelen behöriga lärare, lärartäthet, lärarlöner, andel barn i förskola och skolresultat.

Likt de fem senaste åren placerar vi oss bäst av alla hälsingekommuner och i år gör vi även en rejäl klättring nationellt till plats 53 bland Sveriges 290 kommuner.

– Det känns riktigt bra, säger Katarina Ceder Bång, barn- och utbildningschef på Ovanåkers kommun. Det här visar att vi har en förvaltning och skolledare som arbetar för att skapa bra förutsättningar för sina medarbetare.
Vi ser i våra medarbetarenkäter att skolans personal i hög grad kan tänka sig att rekommendera Ovanåkers kommun som arbetsgivare. Det är något att vara stolt över och av vikt att fortsätta arbeta för som arbetsgivare.

Plus för andel som går färdigt gymnasiet och minus för betygen i åk. 9

Det är framför allt andel elever som går färdigt gymnasiet och andelen barn som är inskrivna på våra förskolor som drar upp betyget. Där placerar vi oss på plats 17 respektive 20.

Det vi däremot placerar oss sämre på är lärarlöner, genomsnittligt meritvärde för årskurs 9 och andel elever som är godkända i alla ämnen i årskurs 9.

Vad det gäller betygen i årskurs 9 har vi mycket jobba med och det är ett arbete som redan är igång, I en satsning tillsammans med Skolverket om Samverkan för bästa skola ska vi ta våra skolor till topp 20 av Sveriges kommuner.

– Resultatet i Lärarförbundets ranking är en mycket bra början inför det stora arbetet med Samverkan för bästa skola. Där ska vi utveckla vårt systematiska kvalitetsarbete med ett fokus på att utveckla oss för att våra elever ska nå högre kunskapsresultat, säger Katarina Ceder Bång.

Läs hela rankingen för Bästa skolkommunen på Lärarförbundets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris