Här är du:

Publicerad

2016-11-10

Destination Järvsö AB fortsätter att driva och utveckla varumärket Hälsingland

Destination Järvsö AB och Hälsingland Turism ekonomisk förening har tecknat avtal om fortsatt drift och utveckling av varumärket Hälsingland efter beslut att Hälsingland Turism ekonomisk förening läggs ner.

Vid årsskiftet så upphör Hälsingland Turism ekonomisk förening att existera efter att en extrainsatt årsstämma, som genomfördes i augusti 2016, beslutade att lägga ner föreningen. Under 11 års tid har Hälsingland turism haft som sitt uppdrag att utveckla varumärket Hälsingland vilket man gjort med hjälp av projektinsatser och samverkan. Framförallt de senaste åren med digital utveckling av webbplatsen halsingland.se. Det ekonomiska läget för föreningen har en tid varit tungt och då styrelsen gjort en bedömning att de intäkter som föreningen får in i form av medlemsintäkter är för små för att få föreningen på fötter igen så beslutades att den ska läggas ner.

Efter det beslutet så inledde föreningen dialog med Destination Järvsö AB och sedan ett par veckor tillbaka har parterna kommit överens och tecknat ett avtal för fortsatt drift och utveckling av varumärket Hälsingland. Det som Destination Järvsö AB kommer att fortsätta arbeta med:

 1. Digitala webbplatsen
 2. Bokningssystem
 3. Webbstatistik
 4. Kundregister
 5. Informations- och bokningsbara produkter som är inlagd i bokningssystemet Citybreak och informationssystemet CBIS.
 6. Aktuella domännamn visithalsingland.se, destinationhalsingland.se,
  bokahalsingland.se, bookhalsingland.com, sommarhalsingland.se, vinterhalsingland.se, barnenshalsingland.se samt nyttjanderätten av halsingland.com.

Personalen på Hälsingland Turism arbetar fram till sista november men redan från första oktober tog Destination Järvsö AB över avtal och driftslicenser för ovanstående delar. Organisationerna arbetar nu parallellt för att få allt att fungera så felfritt som möjligt.

Destination Järvsö AB arbetar med att ta fram avtal och prisnivåer för hur information och bokningsbarhet ska fungera på webbplatsen. Destination Järvsö AB beräknar att gå ut med erbjudande och fullständig information till aktörer som vill synas på webbplatsen under december månad för att kunna teckna avtal under första kvartalet 2017.

Vad händer framåt?

Destination Järvsö AB kommer inte göra några förändringar rent visuellt på webbplatsen halsingland.se i dagsläget. Planer finns för nylansering av uppdaterad webbplats inför sommarsäsongen 2017. Under vintern kommer Destination Järvsö AB att arbeta med uppdatering av den information som ligger på webbplatsen och fokusera på bokningsbarheten under våren.

Destination Järvsö AB för dialog med kommuner för att arbeta vidare med varumärket Hälsingland. För att se om det går att hitta synergieffekter och ett bra samarbete mellan näringsliv och offentlighet. Hur de dialogerna kommer att utvecklas i konkreta samarbeten är idag för tidigt att säga. De kommuner som dialog förs med idag är Bollnäs, Ovanåker och Ljusdals kommun. På sikt kommer även dialoger och ev.
samarbeten med de övriga tre kommunerna i Hälsingland Nordanstig, Hudiksvall och Söderhamn.

Vad Destination Järvsö AB vill med varumärket Hälsingland?

Hälsingland är en pärla med stor potential att utvecklas till en av Sveriges starkaste destinationer. Det är få varumärken som är så positivt laddade för gäster och som innebär så mycket stolthet för lokalbefolkning och företagare. Den hälsingska stoltheten är något storslaget som Destination Järvsö AB vill och ska fortsätta ta vara på.

Konkreta förändringar

 • För frågor kring www.halsingland.se är det Destination Järvsö AB produktägare ska kontakta från och med oktober månad.
 • Bokningsvillkor, betallösningar, utbetalningar osv. kommer under hösten att flyttas från Hälsingland turism ekonomisk förening till Destination Järvsö AB.
 • Växelnumret 0771-25 11 11 är numer vidarekopplat till Destination Järvsö AB:s telefonnummer och kommer att upphöra helt att gälla inom tre månader.
 • Numret för att nå Destination Järvsö AB är 0651-400 32.
 • Nya avtal kommer att presenteras och påbörjas att tecknas under december/januari.
 • Personal svarar på i telefon för både gäst och företagare 7 dagar i veckan och finns på plats på Destination Järvsös båda kontor i Järvsö.

Har ni frågor så är ni varmt välkommen att kontakta Maja Frost på telefon 0651-403 06 eller maja.frost@jarvso.se

Med vänliga hälsningar

Maja Frost
Platschef, Destination Järvsö AB

Göran Sjöstedt
Styrelseordförande, Hälsingland Turism
ekonomisk förening

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris