Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2016-12-29

Friskvårdsprojektet Hittaut kommer till Ovanåkers kommun

17 maj startar Friskvårdsprojektet Hittaut som har ambitionen att bli Ovanåkers kommuns största och roligaste friskvårdsprojekt.

Hittaut finns idag på 20 orter runt om i Sverige och har varje år över 15 000 aktiva deltagare. Det är orienteringsklubbarna Alfta-ÖSA OK och Edsbyns OK som tillsammans med Ovanåkers kommun kommer att genomföra projektet. En stor och detaljerad karta kommer att tryckas och delas ut gratis till alla hushåll. På kartan finns så kallade checkpoints markerade, som deltagarna letar upp och sedan registrerar via app eller hemsida. Totalt kommer ca 100 checkpoints att placeras på olika platser i kommunen. Dessa har fyra olika svårighetsgrader - där de allra enklaste (de gröna) ska vara tillgängliga för alla - oavsett om man går med barnvagn, cyklar eller är rörelsehindrad. Projektet är öppet och gratis för alla - och det unika är att ALLA kan var med!

– Det är som en blandning mellan orientering, Pokémon go och Geocaching - och tilltalar alla åldrar, berättar projektledare Andreas Davidsson - som är lyrisk att nu få starta upp Hittaut även i Ovanåkers kommun.

– Vi har kört i tre år i Hudiksvall och där har det blivit en stor succé. Det som är så roligt är att verkligen alla kan hitta ut! Det är en perfekt aktivitet för familjer, företag eller bara för att komma ut och motionera på. Du får ett mål med din promenad, cykel- eller springtur och du kommer att upptäcka massa nya platser i kommunen och garanterat öka din motion. Dessutom kommer du ut i skog och natur på ett roligt och säkert sätt - vilket är vetenskapligt bevisat att det är bra för ditt välmående, fortsätter Andreas.

Projektet kommer innefatta tätorterna Edsbyn, Knåda och Alfta det första året, men redan nu finns en 5-årsplan för Hittaut Ovanåker och fler platser och kartor kommer läggas till de kommande åren.

Fram till starten den 17 maj har arrangörerna ett stort arbete att göra. Sponsorer ska rekryteras, checkpointsplatser ska väljas ut, kartor ska ritas och sedan ska allt tryckas och förberedas inför start. Därför uppmanar projektledare Andreas Davidsson att intresserade företag, föreningar och privatpersoner redan nu hör av sig för att få mer information.

- Vi söker sponsorer, företag som vill ha en Hittaut som en friskvårdsaktivitet för de anställda samt personer som vill tipsa om trevliga smultronställen/platser där vi borde sätta checkpoints. Är man intresserad får man gärna redan nu höra av sig till mig på info@andreasdavidsson.se eller 070-4254794, avslutar Andreas Davidsson.

Mer information om Hittaut Ovanåker kommer löpande att läggas ut på projektets facebook-sida: https://www.facebook.com/hittautovanakerlänk till annan webbplats

Det går även att redan nu gå med i en Nyhetsbrevslista för Hittaut Ovanåker - där nyheter och information kommer skickas ut: http://gansub.com/s/23RsgN2/länk till annan webbplats

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris