Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2016-01-11

Stenabro förskola öppnar idag

Idag öppnar Stenabro förskola

Idag fylls lokalerna i Stenabro förskola med sprudlande barn och pedagoger. Förskolechef Marie Eriksson är mycket nöjd med Edsbyns nyaste förskola.

Idag öppnar den nya förskolan Stenabro förskola i Edsbyn. Jag har ringt upp förskolechef Marie Eriksson för att höra hur det känns.

– Det känns fantastiskt bra och positivit, säger Marie som öser ur sig superlativ över den nyöppnade förskolan.
– Allt är inte helt klart ännu men vi ville vänta med att ställa i ordning alla möbler så att barnen och pedagogerna får vara med anpassa detta som de vill ha det.

Hur många barn och pedagoger kommer det vara?

– Just nu är det 16 pedagoger som jobbar på Stenabro förskola och i april kommer vi att ha sammanlagt 72 barn i åldrarna 1-5 år där.

Ett enastående resultat

Marie är enbart positiv till hur arbetet har gått med att bygga en helt ny förskola från grunden.
– Jag är jättenöjd med arbetet med projektledare David Persson och arkitekterna. Jag och pedagogerna har varit med i hela processen och varit på studiebesök för att lära av andra förskolor, vilket gjort att resultatet blivit enastående.

Platsen där den nya förskolan har byggts var något som ifrågasattes i början av projektet. Men nu när förskolan är på plats så blev det mycket lyckat. När man står på den öppna gården så slås man av lugnet som den omkringliggande skogen från naturområdet Bäck inger.

Vad är speciellt med den nya förskolan?

– Målet med den nya förskolan har varit att minska kemikalierna i barnens vardag. Det har vi hela tiden haft i åtanke och det har gjort att vi har valt så bra bygg- och inredningsmaterial som möjligt, säger Marie.

Vilka tidigare förskolor flyttar in till Stenabro?

– Det är Sörgården, Västergården och två av tre avdelningar från Backa förskola som kommer att flytta in till Stenabro. Den sista avdelningen på Backa, Myran som är en allergiavdelning, kommer att bli kvar i de tidigare lokalerna.

Invigning och öppet hus

För dig som är nyfiken på att se hur den nya förskolan ser ut kommer vi att ha invigning och öppet hus för allmänheten den 30 januari. Då är du varmt välkommen. Mer information om detta kommer inom kort.


Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris