Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2016-02-05

Vill ni hjälpa våra ungdomar till att vara tobaksfri?

Alla ungdomar som skriver kontrakt för att vara tobaksfri får ett medlemskort som ett bevis på det aktiva beslutet. Medlemskortet ger ungdomen förmåner och rabatter hos de företag som väljer att stötta TobaksFri Duo. Vill ditt företag stötta?

Vill du som företagare eller medlem i en förening skänka priser till vårens lotteri i samband med kontraktsskrivningarna i Alfta och Edsbyn eller vill du/ni vara en av de företag som erbjuder förmåner till de ungdomar som väljer att vara tobaksfria under högstadietiden?

Kontakta Ulla-Marie Nilsson, Folkhälsosamordnare
ulla-marie.nilsson@ovanaker.se
Direkt: 0271-572 85
Mobil: 070-674 69 06

Tidigare års sponsorerPDF

Fakta


Det har aldrig varit så få ungdomar i Sverige som använder tobak som nu. De ungdomar som trots detta röker provar exempelvis cannabis i betydligt högre utsträckning än de ungdomar som inte röker. Om vi kan få våra ungdomar att avstå tobak under högstadietiden är chansen att de ska förbli tobaksfria hela livet mycket stor.

Tobaksbolagen gör världens fattiga fattigare och de själva tjänar mer än vad Google, Starbucks, Walt Disney och Coca Cola gör – tillsammans! Detta främst på grund av att barn arbetar på tobaksfälten istället för att gå i skolan.

Tobak odlas i länder av fattiga familjer som erbjuds lån av tobaksbolagen. Familjerna klarar aldrig av att betala lånen och de är därmed tvungna att fortsätta odla tobak på mark där de skulle klara sig bättre om de kunde odla mat. Lånen går bland annat till skadliga bekämpningsmedel (gifter) och konstgödning med ämnen som stannar kvar i tobaksbladen. Barnen som arbetar på tobaksodlingarna arbetar ofta barfota och får i sig gifterna direkt via huden och inandningen och blir därmed sjuka.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris