Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Publicerad

2017-09-08

Evenemang med Biosfärkandidat Voxnadalen

Biosfärkandidat Voxnadalen bjuder in till en utflykt till i Ekopark Grytaberg och en temadag om kulturarvet med föredrag, musik och mat i en fantastik miljö vid kultuarvet Våsbo fäbodar.

Ta bussen till skogen och upptäck Ekopark Grytaberg

Välkommen till en skoglig dag i Ekopark Grytaberg. Lär dig mer om skogsbruk, områdets kulturhistoria och ekoparkens sevärdheter under guidade vandringar. På plats finns även rovdjurscentret De 5 Stora med sin rovdjursskola.

Lördag 2 september kl. 10.00-14.30
Vi bjuder på fika och lunch under dagen.

Gratis busstransport till Ekopark Grytaberg avgår från Alfta centrum kl. 09.00 och från Norra Torget i Edsbyn kl. 09.30. För busstransport sker anmälan till hanna.alfredsson@ovanaker.se eller 0271-57424.

Om du reser med egen bil, följ Öjungsvägen norrut från Edsbyn, efter ca 30 km ta höger in mot Grytbo och följ skyltningen.

Två separata guidningar kommer att erbjudas under dagen, en skogstursguidning om ca 3 km i varierande terräng (fotriktiga skor rekommenderas) samt en kortare kulturmiljöguidning längs Ekopark Grytabergs kulturstig.

Kulturarvet - en nyckel till framtiden

Du som är intresserad av kultur och kulturmiljöfrågor är välkommen till en temadag med intressanta korta föredrag, musik och mat i en fantastisk miljö.

Lördag 16 september kl. 09.30 - 17.30
Kulturreservatet Våsbo fäbodar

Anmälan senast 7 september till e-post olle.berglund@ovanaker.se eller SMS och telefon 070-208 98 17.

Vi bjuder alla som anmäler sig på ankomstfika, lunch och eftermiddagsfika. Oanmälda äter och fikar sist i mån av tillgång och får också betala.

Biosfärkandidat Voxnadalen vill ha in dina synpunkter och idéer över hur vi kan bevara och utveckla kulturlandskapet och dess skötsel, såväl det öppna odlings-landskapet som betesbruket i skogs- och andra utmarker kring fäbodar och finngårdar.

Mer information och program för temadagen.PDF

Kontakt

För ytterligare information – kontakta Biosfärkandidat Voxnadalen på e-post hanna.alfredsson@ovanaker.se eller tfn. 0271-574 24.


Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris