Här är du:

Kommunens organisation

Ovanåkers kommun är en organisation där verksamheten bedrivs både i förvaltnings-och bolagsform. I kommunen bor det cirka 11 440 personer. Totalt har kommunen en omsättning på cirka 600 miljoner kronor.

Vi har cirka 900 anställda i kommunen. Av dessa arbetar cirka 100 personer inom administrativa yrken. Dessutom finns det tre helägda kommunala bolag, Alfta-Edsbyns Fastighets AB, OKAB näringsliv AB och Helsinge Net Ovanåker AB.

De personer som du möter ute i den dagliga verksamheten är anställda inom förvaltningar och bolag. Det kan bland annat vara fastighetsskötare, bibliotekarier, renhållningsarbetare, lärare, förskole- och hemtjänstpersonal. Deras uppgifter är att se till att det fungerar så som nämnderna/styrelserna beslutat och att du som berörs blir nöjd.

En kommun är uppbyggd av förvaltningar som har hand om speciella områden. I menyn till vänster ser du de förvaltningar som finns i Ovanåkers kommun och vilka ansvarsområden som de har.

Varje förvaltning har en förvaltningschef. Chef över hela den kommunala organisationen är kommunchefen.

OrganisationsschemaPDF (utskriftsversion)

Kommunfullmäktige Revision Valnämnd Kommunstyrelse Personalutskott Kommunstyrelseförvaltning Teknisk nämnd Miljö- och byggnämnd Barn- och utbildningsnämnd Socialnämnd Samhällsbyggnadsförvaltningen Barn- och utbildningsförvaltning Socialförvaltning OKAB Näringsliv AB Helsinge Net Ovanåker AB Helsinge Vatten AB Bollnäs Ovanåker Renhållning AB Alfta Edsbyns Fastighets AB Kommunstyrelsens arbetsutskott Organisationsschema 2016-10-12
Publicerad 2016-11-29
Dela

Kontakt

Kommunchef


Christer Engström
Tfn 0271-570 70
Mobil 070-607 04 06

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris