Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Publicerad

2014-01-16

Bibblabloggen på Instagram

Biblioteken har startat ett Instagramkonto. Målet är att nå ut med boktips, boksamtal och aktuella händelser från litteraturvärlden till kommunens ungdomar i åldrarna 13-19 år.

Har du sett att Bibblabloggen finns på Instagram?

Bibblabloggen på Instagram är ett gemensamt initiativ från Anette Lindblom, bibliotekarie på Voxnadalens gymnasiebibliotek, och Anette Helgesson, barnbibliotekarie på Edsbyns bibliotek.
Eftersom vi har gemensamma målgrupper som vi vill nå ut till ser vi stora samarbetsvinster med att driva ett gemensamt Instagramkonto. Målet är att nå ut med boktips, boksamtal och aktuella händelser från litteraturvärlden till ungdomar i åldrarna 13-19 år i kommunen. Vi kommer att jobba aktivt med sidan för att göra den till en levande mötesplats.

Bibblabloggen ska vara ett forum för litteraturintresserade ungdomar, samt väcka nyfikenhet hos ungdomar som inte läser i lika stor utsträckning. Vi ser gärna att ungdomarna blir medskapare av Bibblabloggens innehåll.
Alla som är mellan 13-19 är välkomna att kommentera och skriva egna bokrelaterade inlägg. Använd gärna hashtaggen #bibblabloggenlänk till annan webbplats så hamnar boktipsen på Bibblabloggen.

Vi kommer även att använda Instagram som ett komplement när vi är i ute i klasser och pratar om böcker eller när klasserna kommer till biblioteket för visningar. Med hjälp av Instagram får vi möjlighet att ”förlänga” biblioteksbesöket och vår förhoppning är att ungdomarna kommer till biblioteken i högre grad än tidigare.

Länkar:

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris