Publicerad

2011-12-21

Tankedalen

En inspirerande utställning om hur idéer får eget liv.
Just nu visas en utställning med Elisabeth Nymans sagoillustrationeröppnas i nytt fönster på kommunens bibliotek. På Edsbyns bibliotek kombinerar vi det med utställningen Tankedalen.
Utställningen Tankedalen
Tankedalenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en utställning om skrivande och berättande, som författaren och illustratören Mattias Gordon gjorde för några år sedan. Den har tidigare gått runt på biblioteken i länet, och nu visar vi den igen på Edsbyns bibliotek.
Till utställningen hör också Berättarbordet, där det går att göra egna historier. Under året som gått har Berättarbordet använts på förskolorna i kommunen, så många barn har redan provat på att göra sina egna berättelser genom att bläddra fram olika bilder.     
Alla skolklasser i årskurserna 1-6 har fått en inbjudan till visning av Tankedalen. På visningarna besöker vi Tankstationen, där vi skriver ner en tanke och tittar på hur man gör berättelser. I Figurfabriken får eleverna arbete och får skapa en egen figur. I Berättarlunden spelar vi Berättarspelet och skapar en berättelse i grupp.

Tankedalen och Elisabeth Nymans vackra sagoillustrationer kommer att finnas på Edsbyns bibliotek hela april månad. Bibliotekets öppettider hittar du häröppnas i nytt fönster.

Läs mer om Mattias Gordon på Illustratörcentrums webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris