Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Läxverkstan

Läxverkstan - läxhjälp och kulturella upplevelser för barn

Läxverkstan


På Läxverkstan får barn i åldrarna 9-12 år hjälp med läxorna av faddrar från bland annat Voxnadalens gymnasium. Efter en gemensam samling och ett enklare mellanmål ägnar vi oss åt någon skapande, kulturell eller läsfrämjande aktivitet då både barn och faddrar har roligt tillsammans.  

Läxverkstan äger rum tisdagar kl.14:30-16:30 på Edsbyns bibliotek och första träffen är den 20 januari. Nytt för i år är att nu välkomnar vi även barn i Alfta till Läxverkstan på Alfta bibliotek på onsdagar kl. 13:45-15:45, med start den 4 februari.

Syftet med projektet är att förstärka läsförståelsen och läslusten och förbättra skolresultaten, samt att stärka barnens självkänsla och främja barnens kreativitet genom kulturella upplevelser och egenhändigt skapande. Forskning visar att det finns ett samband mellan kultur och lärande, hälsa och välbefinnande.

Målgruppen är alla barn i åldrarna 9-12 år, men förtur ges till barn som har någon form av funktionsnedsättning eller som lever i en riskmiljö, såsom ekonomisk utsatthet.

Projektet Läxverkstan är ett läsfrämjande projekt som har beviljats stöd från Kulturrådet. Projektet bedrivs i samarbete mellan kommunens Utvecklingsavdelning, Kulturavdelning, Socialförvaltning och Barn- och skolförvaltning.

Anna Nirs Westlund är projektkoordinator och kommer att hålla i Läxverkstan tillsammans med Anette Helgesson, som är barnbibliotekarie på Edsbyns bibliotek och Åsa Lindsmyr, som är bibliotekarie på Alfta bibliotek.

Under projekttiden kommer verksamheten att dokumenteras och utvärderas via en blogglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som barnen tillsammans med bibliotekarien kommer att uppdatera kontinuerligt.


Övriga upplysningar:

Projektledare Ulla-Marie Nilsson tfn 0271-572 85 ulla-marie.nilsson@ovanaker.se

Barnbibliotekarie Anette Helgesson tfn 0271-571 55 anette.helgesson@ovanaker.se

Bibliotekarie Åsa Lindsmyr tfn 0271-572 70 asa.lindsmyr@ovanaker.sePublicerad 2015-07-10

Kontakt

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris