Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Hästridning

Är du intresserad av hästridning? I Edsbyn finns ett fint ridhus med en mycket aktiv och medlemsrik ridklubb för alla åldrar. I kommunen finns möjligheten att uppleva vildmarken på nära håll. Här kan du också ta en tur bakom en nordsvensk arbetshäst i härlig hälsingenatur.

Edsbyns Ridklubb


Det stora ridhuset har en manege på 20 x 60 meter som gör det möjligt att träna, undervisa och tävla inomhus under hela året. Där finns också en ridbana utomhus och stall med plats för ca 20 hästar. Ridhuset startades 1995 och ägs av Ovanåkers kommun och förvaltas av Edsbyns Ridklubb.

Ready Teddy Islandshästar i Söräng


Tölta på islandshästar och upplev naturen från hästryggen. Vi rider i blandad terräng och du får prova alla islänningens gångarter. Halvvägs stannar vi och fikar efter flottleden. Här finns möjligheten till turridning, långritter, ridkurser, dagsläger och ridläger.

Tur med häst och vagn bland bondeslotten i Långhed


Njut av en tur bakom en nordsvensk arbetshäst bland vackra bondeslott i härlig hälsingenatur. Även bröllopskörning finns. Vi skräddarsyr turer efter dina önskemål. Här kan du klappa föl och se på kalvar och det finns även boende på gården.

Torparn's Hästturer i Homna


Upplev vildmarken på nära håll. Vi erbjuder flera lösningar på vildmarksupplevelser. Ingen resa är den andra lik. Här har du chansen att träffa vargjägare, flottare eller kolvedshuggare. Torparn's hästturer kan göras både en varm sommardag eller en kall vinterkväll.

Pannkakshuset Bockahästen i Svabensverk


Upplev vildmarken till häst. Följ med våra kunniga turledare på en hel- eller halvdagsritt genom storskogarna i finnmarken. Våra trygga nordsvenskar passar även för den ovane ryttaren och vi anpassar turen efter deltagarnas erfarenhet. Varje ridtur startar med en stund av hästskötsel och genomgång så att man kan bekanta sig med sin häst innan vi rider ut.
Publicerad 2012-02-22
Kontakt

Edsbyns Ridhus


Edsbyns Ridklubb
Box 130
828 22 Edsbyn
Tfn 0271-232 91

Ready Teddy Islandshästar Söräng


Tfn 0278-393 25

Torparn's hästturer Homna


Tfn 0271-400 28

Bondeslotten Långhed


Tfn 0271-133 73

Pannkakshuset Bockahästen Svabensverk


Tfn 0705-47 12 81
Externa länkar

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris