Informationen på den här sidan kan vara inaktuell.
Välkommen till vår nya hemsida på www.ovanaker.selänk till annan webbplats.

Här är du:

Idrott

Här hittar du information om vilka olika idrottsföreningar, friskvårdsverksamheter och gym som finns i Ovanåkers kommun.

Konstgräsplanen på ÖN

Fotboll

I kommunen finns flera fotbollsföreningar och de två största föreningarna som även har ungdomsverksamheter är Edsbyns IF FFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Alfta GIF FKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bandy

Edsbyn och bandy är en välkänd kombination och det är Edsbyns IF Bandylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som är den enda föreningen i kommunen.

Ishockey

I Alfta är det en annan issport som gäller, Ishockey. Alfta GIF Hockeylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är den enda hockeyföreningen i Ovanåkers kommun.

Handboll

I kommunen finns två handbollsklubbar för flickor och damer. Klubbarna är Alfta GIF HFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Edsbyns IF HFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innebandy

Vill du spela innebandy kan du göra det i Alfta IBKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns flera ungdomslag och och två seniorlag.

Orientering

I kommunen finns två orienteringsföreningar. Det är Alfta-ÖSA OKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har både ungdoms- och seniorverksamhet och Edsbyns OKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tennis och badminton

I tennishallen i Alftalänk till annan webbplats finns två tennisbanor som du kan boka oavsett om du är medlem i föreningen eller ej. Det går även att spela badminton på dessa banor.

Alfta Bike Park

Extremsport

Alfta Bike Parklänk till annan webbplats är föreningen för dig som gillar extremare former av cykling. Här ska alla, nybörjare som proffs, ha möjligheten att utöva dirtcykling på passande nivå. Garanterad action!

Friskvårdsverksamheter och gym

Vill du hålla flåset uppe och kroppen i trim utan att utöva någon idrott? Då kan du antingen delta i gruppträningar på någon av friskvårdsverksamheterna Edsbyns GF - Gymnastiklänk till annan webbplats eller Alfta Aktivlänk till annan webbplats som också har ett gym där du som medlem kan träna. Andra gym i kommunen finns på Cave Gymlänk till annan webbplats i Alfta, Idrottsparken IPlänk till annan webbplats och Prime Fitness Studiolänk till annan webbplats i Edsbyn.

Discgolf Edsbyn

Andra sporter

Har du prövat discgolf? Rekrationssporten där man kastar en disc, kombinerat med tävlingsmomentet, samtidigt som man kommer ut i naturen lockar fler och fler spelare. Föreningen Discgolf Edsbynlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har en bana som börjar på höger kortsida av simhallen, vid utomhusbadet
Publicerad 2017-03-28
Kontakt

Bokning av Celsiushallen i Edsbyn

Tfn 0271-572 08

Bokning av Alfta sporthall

Tfn 0271-572 08

Enhetschef idrottsanläggningar

Christian Granqvist
Tfn 0271-574 02

Externa länkar

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn
Tfn 0271-570 00
kommun@ovanaker.se

Information

Ovanåkers kommuns rss-flöde

Nyheter RSS-flöde

Ovanåkers kommuns facebook

Facebook


© Ovanåkers kommun 2015

Läs mer om: [krisens namn]

Text om krisen

Vad:

Var:

Senaste nytt och vanliga frågor: ovanaker.se/krislänk till annan webbplats

Telefonnummer för upplysningar: 0200-120 777

Om du är i fara RING 112

Nyhetsflöde:

RSS-flöde för kris