Kontakt

För dig som är företagare

Här finns information som för dig som är företagare eller drömmer om att starta eget. Vill du ha kontinuerlig information som rör näringslivet i kommunen via vårt nyhetsbrev, skicka ett mejl till lina.kronberg@ovanaker.se

Välkommen på företagarfrukost: onsdag 25 maj 2022

NÄTVERK. Vårens sista frukostmöte för företagare och vi bjuder in till kommunens besökscentrum Hälsingegård Ol-Anders. För sommarens besökare är det ofta ett naturligt stopp med information om vad som finns att se och göra i bygden. På gården finns även en festgård med vackert interiörmåleri, Emigrantmuseum, Ösa-Museum, utställningar om seriefiguren Hälge och Biosfärområdet Voxndalen. För barnen finns skapandeverkstad och utomhuslek. Efter en lång tid av pandemi och nedstängningar bjuder vi in dig som företagare till en företagarfrukost med tema Sommaren. Det bjuder på frukostsmörgås, mingel och trevlig gemenskap.

Vi ses på Hälsingegård Ol-Anders i Alfta onsdag 25 maj kl 07.30-09.00

Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Verksam i besöksnäringen - välkommen till turismnätverket

FORUM. Jobbar du eller är verksam inom besöksnäringen så är du varmt välkommen att stanna kvar efter företagarfrukosten i maj för att delta på mingel, informationsutbyte, delge varandra broschyrer, och dela sig till varandra vad som händer i sommar.

Hälsingegård Ol-Anders i Alfta Onsdag 25 maj kl 09.00-11.00

Starta eget-utbildningar 2022 - vårens kurser stängda för anmälan

HAR DU EN AFFÄRSIDÉ SOM DU VILL FÖRVERKLIGA? Då kan du gå en utbildning i starta eget. Det är länets kommuner, som i samarbete med Folkuniversitetet, kommer att erbjuda utbildningarna. Du måste ha tillgång till egen dator och internet för att gå. Kursen är gratis.

Läs mer och anmäl dig här till Starta eget-kurs. Öppnas i nytt fönster.

 

Starta eget på lätt svenska - vårens kurser stängda för anmälan

FÖR DIG SOM ÄR NYFIKEN PÅ ATT DRIVA FÖRETAG I SVERIGE. Starta eget på lätt svenska är en förberedande kurs om företagande. Kursen genomförs på lätt svenska. Vi går igenom hur du startar ett företag, från idé till verklinghet. Du måste ha tillgång till egen dator och internet. Kursen är gratis.

Läs mer och anmäl dig här till starta eget kurs på lätt svenska.

Ta ditt företag till nästa steg - gå Affärsutveckling

VILL DU UTVECKLA DITT FÖRETAG? Då har du möjlighet att gå en utbildning i affärsutveckling. Utbildningen är gratis och omfattar totalt sex tilllfälle. Varje tillfälle är tre timmar och kommer under våren 2022 genomföras digitalt. Utbildningen är för dig som bor i Gävleborgs län eller Älvkarleby kommun. I vår erbjuds fyra kurstillfällen. Läs mer om Affärsutvecklingskursen och anmäl dig här.

Utveckla dig med en mentor i Almis mentorsprogram

MENTORSPROGRAM. Är du företagare i Ovanåker, Söderhamn och Bollnäs så har du möjlighet att söka till Almis mentorsprogram. Anmälan är nu stängd. Läs mer om Mentorsprogrammet här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information om att starta kooperativa företag

COOMPANION GÄVLEBORG. Sista måndagen i månaden mellan januari till maj bjuds intresserade av att starta tillsammans-info. En infoträff som är online. Fjärde träffen blir måndag 30 maj kl 18.30-19.30. Läs mer om Coompanion och anmäl dig här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ny arena lanseras för affärsänglar i Gävleborg

NY SATSNING. Nybildade Tregion Startup Invest Länk till annan webbplats. matchar privata investerare med de mest lovande affärsidéerna i Gävleborg, Dalarna och Västernorrland. Bakom satsningen står Movexum tilsammans med BizMaker och Dalarna Science Park. Bolagets målsättning är att öka möjligheterna för ännu fler startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av exernt kaptial. Läs mer om affärsänglar här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Från idé till företag

MOVEXUM. Har du en innovativ idé kan du bolla dina tankar i ett digitalt, konstnadsrfritt feedbackmöte med Movexums affärscoacher. Movexum erbjuder också utvecklingsprogrammet Movexum Boost Chamber. Movexum hjälper dig oavsett om du redan är i startgrparna eller bara har en bra affärsidé. Läs om Movexum. Länk till annan webbplats.

Uppstart möter omställning hos Propell

INNOVATIONSHUB. Propell är en regional innovationshub för både blivande innovationer och för etablerade aktörer. Allt för ditt kliv vidare. Kanske är du på väg att utveckla din första innovation från scratch? Eller driver du ditt etablerade företags hållbara och digitala omställning? Hos Propell finns kostnadsfri tillgång till experter, affärsutvecklare och olika utvecklingsprogram. Läs mer om Propell. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Affärskompetens Digilo erbjuder företagsutbildningar

KOMPETENSHÖJNING. Affärskompetens Digilo erbjuder olika utbildningar och coachning för företag i Gävleborg, Dalarna och Värmland. Utbildningarna pågår fram till november 2022 och kostar bara 2000 kronor per företag för hela projektet. Projektet finansieras av Europeiska socialfonden. Läs mer här: Affärskompetens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gör en offentlig affär - här är listan på upphandlingar

PÅGÅENDE UPPHANDLINGAR. Vill du vara med och göra en offentlig affär. Här finns information om vilka pågående upphandlingar du som företagare kan lämna anbud på. Till Pågående upphandlingar Öppnas i nytt fönster.

Bidrag att söka: Företagsstöd för dig som vill investera

FINANSIERING. Region Gävleborg ger dig som företagare möjlighet att söka företagsstöd. De regionala företagsstöden är möjliga att söka för dig som äger ett mindre eller medelstort företag som bedriver verksamhet i Gävleborg. Syftet med stöden är att främja hållbar utveckling och tillväxt i länet. Det finns Miljöstöd, Exportstöd, Externa konsulttjänster, Mikrostöd, Stora investeringar, Samverkan kring immateriela investeringar, samt Medelstora investeringar. Läs mer om villkor och de olika stödformerna här: Företagsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Future Position X: Väx digitalt med hjälp av experter

BLI COACHAD AV EXPERTER KOSTNADSFRITT UNDER SEX MÅNADER. Digitalisering skapar möjligheter och utmaningar för företag. Driver du, eller är du anställd på ett företag som med hjälp av digitalisering har potential att nå nya kunder, automatisera processer eller kanske satsa internationellt? Programmet är kostnadsfritt för små och medelstora företag i Gävleborg, Dalarna och Värmland och finansieras av Europeiska Socialfonden genom Svenska ESF-rådet. Läs mer om projektet här: Bli mer digital Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi bjuder in till föreläsningar och kurser

FÖRETAGSUTVECKLING. Almi är en partner som finns till för dig som företagare. De erbjuder företagsutveckling, företagslån och inspirationsföreläsningar och utbildningar. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Samlad myndighetsinformation på verksamt.se

SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR. På www.verksamt.se finns samlad information från våra statliga myndigheter för dig som är företagare eller funderar på att starta företag. På hemsidan kan du registrera företag, ansöka om F-skattsedel eller få tips hur du kommer igång med ditt företag. För dig som redan är företagare finns information från våra myndigheter som kan vara bra för dig att ha koll på. Besök Verksamt.se Länk till annan webbplats.

Etablera företag

I Ovanåkers kommun finns en stark entreprenörsanda med många framgångsrika företag. Här hittar du information om lediga lokaler och industrimark, samt Alfta industricenter.

Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
E-post lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad