FÖRETAGSBESÖK – ENTREPRENÖREN LEIF WILKLUND

Ännu ett företagsbesök stod på agendan och denna gång träffade vi Leif Wiklund som bland annat driver restaurangen Kitchen i Alfta där vi träffas denna försommarmorgon.

Leif är en entreprenör ut i fingertopparna och ser ofta möjligheter där andra skulle se hinder.
Redan som 18-åring tog han över restaurangen Maxim i Alfta och året efter köpte han hela byggnaden där restaurangen låg.
Affärerna rullade på och när Raines Krog behövde en ny ägare var Leif framme igen. Restaurangen utvecklades och bytte namn till Kitchen.
Nu finns Kitchen både i Alfta och intill travet i Bollnäs.

Att utvecklas och hitta nya affärer är något Leif strävar efter. Som exempel manövrerade han pandemin bland annat genom att öppna en form av Drive-In för julmat. Ett lyckat koncept visade det sig och hela 5200 jultallrikar såldes under julen.

Det är inte bara inom restaurangbranschen Leif Wiklund verkar. Han är aktiv i totalt åtta bolag och förutom OKQ8 i Alfta finns även städ, event, och bostäder i repertoaren.

Tillsammans omsätter alla bolag drygt 100 miljoner kronor och han har 30 anställda, räknar man in all inhyrd personal är man som mest 100 anställda.

När Leif stöter på ett problem ser han bara lösningar och att samarbeta på orten är något han är väldigt mån om.

När det kommer till affärer ser han till att hitta en röd tråd genom hela affären, helst vill han sitta öga mot öga med kunden när affären ska utformas.

Vi imponeras av drivet och tackar så mycket för att vi fick komma.

Yoomi Renström – Kommunstyrelsens ordförande
Hans Jonsson - Kommunalråd
Andreas Kissner - Oppositionsråd
Stefan Jonsson – Arbetsmarknads- och Näringslivschef
Fredrik Persson - Näringslivsutvecklare

Senast uppdaterad