Kontakt

Starta eget-kurs

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Då kan du gå en starta eget-utbildning. Hösten 2022 ges möjlighet att gå kursen i Bollnäs, Gävle, Hudiksvall eller Söderhamn. Det finns också kurser som helt digitala och ges på distans. Utbildingarna kostar inget för dig som bor i Gävleborg.

Varje kurs har plats för 20 deltagare och anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar, i annat fall kan en avgift komma att tas ut. Varje kurs är på sex tillfällen med tre timmar vardera. Läs mer om kursupplägget längre ner.

Bollnäs

Starta eget-utbildning 27 oktober-1 december klockan 18.00-21.00 (Kursen är igång)

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Söderhamn

Starta eget-utbildning 5 september-10 oktober klockan 18.00-21.00 (Kursen är igång)


Hudiksvall

Starta eget-utbildning 2 november-7 december klockan 18.00-21.00 (Kursen är igång)

Anmäl dig här Länk till annan webbplats.


Gävle

Starta eget utbildning 1 november-6 december klockan 18.00-21.00 (Kursen är igång)

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Digitala kurser dagtid klockan 13.00-16.00

Starta eget kurs digitalt och dagtid tisdag 11 oktober-15 november (kursen är igång)

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Digitala kurser kvällstid klockan 18.00-21.00

Starta eget kurs digitalt och kvällstid onsdag 5 oktober-9 november (kursen är igång)

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Starta eget kurs digitalt och kvällstid måndag 10 oktober-14 november (kursen är igång)

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Uppgifterna du lämnar i formuläret används för att administrera aktiviteten, exempelvis skicka anmälningsbekräftelse, kallelse och utvärdering samt skapa deltagarförteckning. Informationen samlas in av Region Gävleborgs nämnder. Den eller de nämnder som hanterar dina personuppgifter är personuppgiftsansvariga. Mer information om hur Region Gävleborg hanterar personuppgifter finner du på

www.regiongavleborg.se/dataskydd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om kursen Starta eget

Det är länets kommuner, som i samarbete med Folkuniversitetet, som erbjuder utbildningarna. Du som går kursen måste ha tillgång till internet och dator/läsplatta.

Vem kan söka?
Utbildningen är gratis för dig som bor i Gävleborgs län eller Älvkarleby kommun. Du ska ha en konkret affärsidé. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar. I annat fall kan en avgift komma att tas ut. När du anmäler dig kommer dina uppgifter att delas till Region Gävleborg och Folkuniversitetet. Kursen startar om minst 6 personer vill gå. Maxantal är 20 stycken.

Om utbildningen:
Folkuniversitetets Starta eget-utbildning, finansierad av Region Gävleborg, är en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din affärsidé och verksamhetsutveckling.

Du som blivande entreprenör och företagare vägleds i grupp och individuellt genom de olika stegen i Business Canvas-modellen, kompletterat med stegen fundera och starta i verksamt.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningsupplägget består av:

Varje utbildningstillfälle: är 6x3 timmar (1 utbildningstillfälle per vecka) där man går igenom:

1, Introduktion: Rollen som entreprenör, företagsformer, verksamt.se

2, Syfte och resurser: Din motivation, dina värderingar och din vision och kunskap, dina erfarenheter samt fysiska och ekonomiska tillgångar.

3, Din affärsidé: Vilka behov/problem ska du täcka/lösa?

4, Affärsmodell: Hur ska du gå till väga för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem?

5, Mål och uppgifter: Vilka konkreta mål/milstolpar ska du sätta för att täcka dina kunders behov/lösa kunders problem och vad måste du göra för att nå dit?

6, Ekonomiska prognoser: Företagsekonomi, resultat- och kassaflödesprognos.
Du förväntas också göra eget arbete i webbplattformen verksamt.se samt arbeta med Lean Business Canvas. Du kommer få professionel individuell rådgivning.
Innan utbildningens avslut får du rådgivning i vilka stödfunktioner och nätverk som kan stötta dig i ditt fortsatta företagande. Du har även fortsatt fri tillgång til entreprenörsplattformen efter utbildningen.

Utbildningen bygger på ett samarbete mellan Region Gävleborg, Gävleborg läns kommuner, Älvkarleby kommun samt Folkuniversitet. Utbildningen finansieras av Region Gävleborg och utbildningsansvarig är Folkuniversitetet.

Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.