Kontakt

Starta eget-kurser

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Då kan du gå en starta eget-utbildning. Våren 2023 ges möjlighet att gå kursen i Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall, Gävle eller Sandviken. Det finns också kurser som är helt digitala och ges på distans. Utbildingarna kostar inget för dig som bor i Gävleborg.

Varje kurs har plats för 20 deltagare och anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar, i annat fall kan en avgift komma att tas ut. Kursen kan komma att ställas in vid för få anmälda. Varje kurs är på sex tillfällen med tre timmar vardera.

Kurser med träffar på plats

personer vid ett bord, med papper och datorer

Om kursen Starta eget

Det är länets kommuner, som i samarbete med Folkuniversitetet, som erbjuder utbildningarna. Du som går kursen måste ha tillgång till internet och dator/läsplatta.

Vem kan söka?

Utbildningen är gratis för dig som bor i Gävleborgs län eller Älvkarleby kommun. Du ska ha en konkret affärsidé. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar. I annat fall kan en avgift komma att tas ut. När du anmäler dig kommer dina uppgifter att delas till Region Gävleborg och Folkuniversitetet. Kursen startar om minst 6 personer vill gå. Maxantal är 20 stycken.

Om utbildningen

Folkuniversitetets Starta eget-utbildning, finansierad av Region Gävleborg, är en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din affärsidé och verksamhetsutveckling.

Du som blivande entreprenör och företagare vägleds i grupp och individuellt genom de olika stegen i Business Canvas-modellen, kompletterat med stegen fundera och starta i verksamt.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utbildningsupplägget består av:

Varje utbildningstillfälle: är 6x3 timmar (1 utbildningstillfälle per vecka) där man går igenom:

  • Introduktion: Rollen som entreprenör, företagsformer, verksamt.se
  • Syfte och resurser: Din motivation, dina värderingar och din vision och kunskap, dina erfarenheter samt fysiska och ekonomiska tillgångar.
  • Din affärsidé: Vilka behov/problem ska du täcka/lösa?
  • Affärsmodell: Hur ska du gå till väga för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem?
  • Mål och uppgifter: Vilka konkreta mål/milstolpar ska du sätta för att täcka dina kunders behov/lösa kunders problem och vad måste du göra för att nå dit?
  • Ekonomiska prognoser: Företagsekonomi, resultat- och kassaflödesprognos.
    Du förväntas också göra eget arbete i webbplattformen verksamt.se samt arbeta med Lean Business Canvas. Du kommer få professionel individuell rådgivning.

Innan utbildningens avslut får du rådgivning i vilka stödfunktioner och nätverk som kan stötta dig i ditt fortsatta företagande. Du har även fortsatt fri tillgång til entreprenörsplattformen efter utbildningen.

Utbildningen bygger på ett samarbete mellan Region Gävleborg, Gävleborg läns kommuner, Älvkarleby kommun samt Folkuniversitet. Utbildningen finansieras av Region Gävleborg och utbildningsansvarig är Folkuniversitetet.

Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad

Länken du klickade på är inte tillåten på den här enheten.