Kontakt

För företagare

Här finns information som för dig som är företagare eller drömmer om att starta eget. Vill du ha kontinuerlig information som rör näringslivet i kommunen via vårt nyhetsbrev, e-posta lina.kronberg@ovanaker.se

Senaste nytt om coronaviruset och covid-19

Håll dig uppdaterad som företagare. Här finns senaste nytt om covid-19 för dig som är företagare.

Aktuellt:

Upphandlingsskola: Så deltar du i offentlig upphandling

Få kunskap om vår offentlig upphandling och delta i vår upphandlingsskola. Ovanåkers kommun kommer bland annat upphandla delar av städningen av kommunens lokaler. Upphandlingsskolan blir digitalt på Teams onsdag 23 september kl 13.15. Pågår cirka en timme. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se för att få länk

Höstens starta eget-kurs blir digital

Nu erbjuder vi Starta eget-kurs för dig som drömmer om att driva eget företag. Kursen blir digital och på distans. Du måste ha tillgång till egen dator och internetuppkoppling.

Här hittar du mer information om höstens starta eget-kurs.

Kurs på lätt svenska om att Starta eget företag

Vill du lära dig mer om att bli företagare i Sverige. Nu kommer ALMI företagspartner Gävle Dala AB ge en kurs i att Starta eget företag på lätt svenska.

Under fyra kvällar får du lära dig mer om hur man startar och driver företag i Sverige. Kursen består av fyra kvällar, torsdagar kl 18-20:

  • Torsdag 22 oktober
  • Torsdag 29 oktober
  • Torsdag 5 november
  • Torsdag 12 november

Vi håller till på Södran i Edsbyn och med tanke på rådande pandemi begränsar vi antalet till 10 personer. Kursledaren Biljana Muzdalo deltar via digital länk. Den som anmäler sig först, får gå kursen. Kursen är gratis och vi bjuder på fika. Sista dag att anmäla sig är 18 oktober. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Affärskompetens Digilo

Företagarna Gävleborg och Dalarna har tillsammans med Affärskompetens Digilo fått pengar från ESF till komptensutveckling. Under två år erbjuder Affärskompetens Digilo olika utbildningar som hjälper företag arbeta mer effektivt med hjälp av digitala verktyg och nya kunskaper. Det kostar 2000 kronor per företag att delta.

Gör din intresseanmälan på www.affarskompetens.selänk till annan webbplats SENAST den 30 september 2020. Anmälan är INTE bindande, Affärskompetens kontaktar dig och förklarar mer innan du bestämmer dig!

Nytt projekt: Accelerate Your Buisness

Är ett regionalt pilotprojekt som verkar i Ovanåker, Hudiksvall, Hofors och Sandviken för att främja tillväxten i företag som drivs av utföddesfödda kvinnor. Läs mer här: https://aybusiness.se/länk till annan webbplats

Utveckla företag

Näringlivsutvecklare Lina Kronberg kan hjälpa dig vidare till rätt person inom till exempel Ovanåkers kommun eller våra samarbetspartners. Vill du söka företagsstöd så hittar du information härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du utveckla ditt företag kan vi hjälpa dig med företagsrådgivning och Almi:s mentorsprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nio gånger per år har vi företagarfrukostar, där företagare och personer som är aktiv i näringslivet i Ovanåkers kommun har en möjlighet att träffa andra företagare och kommunledningen. Givetvis följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av covid-19.

Etablera företag

I Ovanåkers kommun finns en brinnande entreprenörsanda med många framgångsrika företag. Här hittar du information om lediga lokaler och industrimark, samt Alfta industricenter.


Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
E-post lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-09-21 10.13