Kontakt

Frukostmöten för företagare

Du som är företagare eller aktiv i näringslivet i Ovanåkers kommun är välkommen till frukostmöten som arrangeras av Ovanåkers kommun. Syftet med mötena är att företagare ska träffa kommunledningen och att företagare träffar varandra.

Frukostmöten 2020

Onsdag 30 september
kl 7.30-9.00
Hörnet till Edsbyverken: Edsby-Persienner och Arbetsmarknadsenheten och ev fler företag.

Öppet hus på Edsby-persienner och Arbetsmarknadsenheten.

I ena delen av Edsbyverken finns många företag, bland andra Edsby-persienner samt kommunens verkstad som drivs av Arbetsmarkadsenheten. Kom och hör hur Ovanåker arbetar tillsammans med lokala företag för att få ut människor i egen försörjning. Vi träffas utomhus och hjälper hjälps åt att hålla avstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen bjuder på frukostsmörgås och kaffe/te. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 augusti
kl 7.30-9.00
Parhans Lantbruk, Klitten, Alfta

Öppet hus på Parhans moderna lantbruk.

Vi träffar lantbrukarna Lisa och David Parhans och får se deras glada kossor i deras moderna lantbruk. Vi träffas utomhus och hjälper hjälps åt att hålla avstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen bjuder på frukostsmörgås och kaffe/te. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 27 maj
kl 8.00-9.00
Digitalt möte, för länk mejla lina.kronberg@ovanaker.se

Sommaren står för dörren!

Kultur- och fritidschef Carina Ulfsdotter berättar mer vad man kan göra i Ovanåker i sommar och Sofia Leanders berättar mer om nya sajten www.woxnadalen.selänk till annan webbplats

Fokus besöksnäring men vi kommer också uppdatera oss lite kort om covid-19 och lättnader för företagen. Klicka in på mötet och delta.

Onsdag 29 april
kl 8.00-9.00
Digitalt-möte, för länk, mejla lina.kronberg@ovanaker.se

Covid-19 och näringslivet.

Pandemin drabbar oss alla - hur jobbar kommunen? Vilka stöd och lättnader finns det för företagaren och lokala näringslivet?

INSTÄLLD!


Onsdag 25 mars
kl 7.30-9.00
Järnvägshotellet, Edsbyn

Högskola + Näringsliv = kompetensförsörjning.

Kom och lyssna till Joel Strandell, ägare till ALU-Partner och Edsbyporten, hur han fick stöttning av KTP genom att anställa inte bara en, utan två nyexaminerade ingenjörer för att utveckla ALU-partner och Edsbyporten.

KTP står för Knowledge Transfer Partnerships och handlar om hållbar kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv. Ola Wiklund från Högskolan i Gävle berättar mer hur de i KTP samarbetar med företag för att utveckla olika produkter, tjänster och marknader. Även Ia Guttenkunst från Edsbyporten, före detta KTP-projektledare kommer att medverka.

https://www.hig.se/ktplänk till annan webbplats

Var och en betalar sin egen frukost. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 februari
kl 7.30-9.00
Mtek, Alfta industricenter, Alfta. Frukost på Kitchen i Alfta.

Robotar i Alfta.

Mattias Andersson är grundaren till teknikbolaget Mtek i Alfta som uppdaterar oss vad som händer inom robotbranschen. Mtek har funnit i Alfta sedan 2002 och har den senaste tiden växlat upp och vuxit efter mångmiljoninvesteringar. Även landshövdning Per Bill deltar. Här kan du läsa mer om företaget: www.mtek.selänk till annan webbplats

Onsdag 29 januari
kl 7.30-9.00
Voxnadalens gymnasium, Voxgym, Edsbyn.

Framtidens företagare.

Välkommen att träffa unga entreprenörer/elever som driver UF-företag. Medverkar gör också Anna Lemia från UF Gävleborg. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se då kommunen bjuder på frukostsmörgås.

Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
E-post lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-09-04 15.26