Kontakt

Frukostmöten för företagare

Du som är företagare eller aktiv i näringslivet i Ovanåkers kommun är välkommen till frukostmöten som arrangeras av Ovanåkers kommun. Syftet med mötena är att företagare ska träffa kommunledningen och att företagare träffar varandra.

Frukostmöten 2020-2021

Onsdag 29 september
kl O7.30-09.00
Kaveln och Paletten, Långgatan Edsbyn

Vem tänker du på när du hör ordet företagare?

Ovanåkers kommun har deltagit i Accelerate Your Business och nu kommer vi få veta mer om projektet. Moderator är Linda Netsman som kommer intervjua Lava Bastan och Birgitta Piippola från projektet. Vi kommer också få träffa våra lokala företagare Ada Kiss från Kaveln & Paletten och Louise Brooks från Diva Maker. Projektet är finansierat av Tillväxtverket och Region Gävleborg och frukosten är kostnadsfri men anmälan krävs. Vi följer FHM:s riktlinjer. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 25 augusti
kl 07.30-09.00
Skogstekniska Alfta

Vi besöker Skogstekniska Alfta

Skogstekniska i Alfta är en av Sveriges ledande utbildare mot skogsbruket. Sedan starten 1991 har tusentals skogselever varje år utbildats av Skogstekniska. Skogen har skapat många arbetstillfällen i många decennier och här utbildas människor från hela landet inom skogliga och industiella utbildningar. Vi följer FHM riktlinjer. Välkomna!

Onsdag 26 maj
kl 08.00-09.00
Digitalt i Teams

Hälge har flyttat hem - digitalt frukostmöte

Sveriges mest älskade älg Hälge, skapad av Lars Mortimer, har flyttat till Alfta. På besökscentrum Ol-Anders har han fått en alldeles egen gård - Hälgegården. För några år sedan köpte kommunen Hälge tillsammans med de övriga figurerna i byn Avliden för att flytta hem till Alfta för gott. Hör vår kultur- och fritidschef Carina Ulfsdotter berätta om hur det gick till när Hälge fick en egen Hälgegård i Alfta. Det blir också info om vad som händer och skrev på vårt besökscentrum Hälsingegård Ol-Anders i Alfta samt Alfta camping.

Den utlovade frukostsmörgåsen från Linbageriet i Alfta bokas via lina.kronberg@ovanaker.se 

Onsdag 28 april 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

Primm - nyttiga fiberbars från Edsbyn

Välkommen att lyssna på Therese Holmsten och Adam Bolay som bor i Edsbyn och driver start-up företaget Primm som jobbar med utveckling av livsmedelsprodukter. De har en egen småskalig produktion under varumärket Fibr. Välkommen att lyssna på deras företagsresa, som just har börjat.

Onsdag 31 mars 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

StayLive - streamingföretaget som var bland de första

Välkommen att lyssna på Pontus Karsbo, vd för StayLive, som började som ett UF-företag på Voxgym för att möta bandyfansens intresse för att se bandy hemma från tv-soffan. Numera har bolaget flera sporter och det som i början var något nytt, är något som de flesta provat på. Nu står bolaget för en internationell tillväxt och vi får höra mer om vart bolaget är i dag och planerna för framtiden.

Onsdag 24 februari 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

Mitt i pandemin skapades Hälsingemagi

När evenemangen ställdes in - en efter en - på grund av pandemin, blev det för första gången tomt i Maria Moreno Bolins kalender. Det gav henne tid att testa ännu en dröm, att dreja keramikmuggar med meningar och uttryck på hälsingemål. Tillsammans med keramikern Katja Eder från Långhed och Helen Forsblom från Edsbyn, har de nu en hel kollektion med Hälsingemagi. Inbjuden denna morgon är också Styrelseakademien, som vill berätta hur de kan vara företagarna behjälplig med olika kurser som rör styrelseuppdrag.

Onsdag 27 januari 2021
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. Mejla lina.kronberg@ovanaker.se för aktuell länk

Företagsamma elever på Voxgym

Företagsamheten flödar bland eleverna som driver UF-företag på Voxnadalens gymnasium. Nu får vi återigen chans att möta de elever som under ett år driver ett eget företag under skoltiden. Välkommen att inspireras!

Onsdag 25 november
kl 08.00-09.00
Digitalt via Teams-länk. (kommer senare)

Snart stundar 2021 - vi gör en framtidsspaning

År 2020 har varit ett annorlunda år på olika sätt. Om vi redan nu börjar blicka mot 2021, vad ser vi då? Vad kommer 2021 att bjuda på? Temat på frukostmötet är Framtidsspaning där vi får höra bland andra Företagarnas regionchef Eva Cooper, Ovanåkers kommunchef Fredrik Pahlberg samt av tidningen Amelia utsedd Sveriges Coolaste kommuntant Ulla-Marie Nilsson, spana mot framtiden. Inbjudna på spaning är också Nathalie Söderberg och Annika Wikström från våra lokala Handelsbanken-kontor . Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 30 september
kl 7.30-9.00
Hörnet till Edsbyverken: Edsby-Persienner och Arbetsmarknadsenheten och ev fler företag.

Öppet hus på Edsby-persienner och Arbetsmarknadsenheten.

I ena delen av Edsbyverken finns många företag, bland andra Edsby-persienner samt kommunens verkstad som drivs av Arbetsmarkadsenheten. Kom och hör hur Ovanåker arbetar tillsammans med lokala företag för att få ut människor i egen försörjning. Från sämst till bäst i arbetslöshetsstatistiken. Vi kommer också få veta mer om varumärket Hälsingland och den bok som just kommit ut. Vi träffas utomhus och hjälper hjälps åt att hålla avstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen bjuder på frukostsmörgås och kaffe/te. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 augusti
kl 7.30-9.00
Parhans Lantbruk, Klitten, Alfta

Vi hälsar på hos Parhans moderna lantbruk.

Vi träffar lantbrukarna Lisa och David Parhans och får se deras glada kossor i deras moderna lantbruk. Vi träffas utomhus och hjälper hjälps åt att hålla avstånd enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen bjuder på frukostsmörgås och kaffe/te. Anmälan till: lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 27 maj
kl 8.00-9.00
Digitalt möte, för länk mejla lina.kronberg@ovanaker.se

Sommaren står för dörren!

Kultur- och fritidschef Carina Ulfsdotter berättar mer vad man kan göra i Ovanåker i sommar och Sofia Leanders berättar mer om nya sajten www.woxnadalen.selänk till annan webbplats

Fokus besöksnäring men vi kommer också uppdatera oss lite kort om covid-19 och lättnader för företagen. Klicka in på mötet och delta.

Onsdag 29 april
kl 8.00-9.00
Digitalt-möte, för länk, mejla lina.kronberg@ovanaker.se

Covid-19 och näringslivet.

Pandemin drabbar oss alla - hur jobbar kommunen? Vilka stöd och lättnader finns det för företagaren och lokala näringslivet?

INSTÄLLD!


Onsdag 25 mars
kl 7.30-9.00
Järnvägshotellet, Edsbyn

Högskola + Näringsliv = kompetensförsörjning.

Kom och lyssna till Joel Strandell, ägare till ALU-Partner och Edsbyporten, hur han fick stöttning av KTP genom att anställa inte bara en, utan två nyexaminerade ingenjörer för att utveckla ALU-partner och Edsbyporten.

KTP står för Knowledge Transfer Partnerships och handlar om hållbar kunskapsväxling mellan akademi och näringsliv. Ola Wiklund från Högskolan i Gävle berättar mer hur de i KTP samarbetar med företag för att utveckla olika produkter, tjänster och marknader. Även Ia Guttenkunst från Edsbyporten, före detta KTP-projektledare kommer att medverka.

https://www.hig.se/ktplänk till annan webbplats

Var och en betalar sin egen frukost. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se

Onsdag 26 februari
kl 7.30-9.00
Mtek, Alfta industricenter, Alfta. Frukost på Kitchen i Alfta.

Robotar i Alfta.

Mattias Andersson är grundaren till teknikbolaget Mtek i Alfta som uppdaterar oss vad som händer inom robotbranschen. Mtek har funnit i Alfta sedan 2002 och har den senaste tiden växlat upp och vuxit efter mångmiljoninvesteringar. Även landshövdning Per Bill deltar. Här kan du läsa mer om företaget: www.mtek.selänk till annan webbplats

Onsdag 29 januari
kl 7.30-9.00
Voxnadalens gymnasium, Voxgym, Edsbyn.

Framtidens företagare.

Välkommen att träffa unga entreprenörer/elever som driver UF-företag. Medverkar gör också Anna Lemia från UF Gävleborg. Anmälan till lina.kronberg@ovanaker.se då kommunen bjuder på frukostsmörgås.

Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
E-post lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad