Kontakt

Vill du utveckla ditt företag?

Vi erbjuder dig att delta i ett affärsutvecklingsprogram som vi tillsammans med Region Gävleborg genomför i Hälsingland. Som deltagare får du ”verktyg”, stöd och möjlighet att vidareutveckla ditt företag.

Utbildning i affärsutveckling

Som deltagare i utbildningen kommer du också lära känna företagare från andra branscher och ges möjlighet att ingå i ett nätverk utöver det vanliga.

För att få så bra utbyte som möjligt av programmet bör du som deltagare ha varit igång minst ett år. Du bör ha ett antal kunder och leverantörer och ha gjort ett bokslut. Det är bra om du har testat din affärsidé och fått lite egna erfarenheter.

Innehåll

• Introduktion och presentation av en affärsmodell.
• Ditt erbjudande till dina kunder.
• Hur når du dina kunder?
• Hur vårda och bygga relationer till dina kunder?
• Vilka resurser krävs för att ta nästa steg?
• Handlings- aktivitets- och affärsplan.

Tid och plats

Utbildningen genomför vi under 2019 vid 6 tillfällen, varannan vecka.

Datum: 26 februari, 12 mars, 26 mars, 9 april, 23 april, 7 maj
Tid: 18.15-21.15 cirka
Plats: Café Agnes, Hälsingegård Ol-Anders, Alfta (busshållsplats Alfta industricenter)

Arrangör: Region Gävleborg i samarbete med Ovanåkers kommun och Bollnäs kommun.

Deltagandet är kostnadsfritt och vi bjuder på sallad.

Begränsat antal platser.

Anmälan

Skicka anmälan till Lina Kronberg, lina.kronberg@ovanaker.se.

Lina vill ständigt utveckla sitt företagande

I över 80 år har Trädgården i Alfta funnits på Långgatan. När makarna Lina Eliasson Jonsson och Markus Jonsson övertog rörelsen i januari 2017 kände de att det var stort ansvar att överta det anrika familjeföretaget.

Lina Eliasson Jonsson, ägare Alfta Garden

”Kursen gav mig verktyg att utveckla mitt företag" - Lina Eliasson Jonsson, ägare Alfta Garden

- Jag hade länge haft en dröm att ha något eget, men inte riktigt vågat ta steget, säger Lina Eliasson Jonsson.

Förutom att gå en floristutbildning så valde Lina att också läsa kurser i företagsekonomi och marknadsföring. Hon gick också en Starta eget-kurs som arrangerades av kommunen.

- För mig handlade det om att vara så förberedd och redo man bara kan vara. När jag var det så fick jag överta rörelsen av Marianne Liljemark.

Det är förmiddag och strax innan öppning när vi ses. Några blombuketter ska bindas och de ljusrosa tulpanerna på bänken ger en doft av vår. Lina visar sitt kontor där hunden Maja vilar lugnt i en bädd.

- För mig är det viktigt att utvecklas. Jag tror många företagare med mig håller med om att allt bara rullar på. Då är det lätt att tappa riktningen vad man egentligen vill, säger Lina Eliasson Jonsson.

För att ta företagandet till nästa steg valde Lina och Markus att gå kursen Utbildning i affärsutveckling. En kurs som arrangerades av Ovanåkers kommun och Bollnäs kommun tillsammans med Region Gävleborg. Björn Wedin från Folkuniversitet höll i kursen, som arrangerades vid sex tillfällen på kvällstid.

- Det är en helt fantastisk kurs. Det var fler företagare med från vitt skilda branscher, men vi var ändå på samma nivå och inspirerade varandra under diskussionsövningarna, säger Lina Eliasson Jonsson.

Hon är väldigt nöjd med kursupplägget där Björn Wedin utgick från egna erfarenheter och exempel.

- Björn Wedin lärde mig att strukturera upp saker och sätta upp en tydlig väg med olika mål. Som till exempel, vad har vi nu? Vad vill vi ha? Vad vill vi nå? säger Lina Eliasson Jonsson.

Kursen är något hon varmt rekommenderar andra företagare:

- Den som är intresserad att utveckla sitt företag och få konkreta verktyg ska absolut anmäla sig. Alfta Garden ska utvecklas till ett upplevelsecentrum och vi vill finnas i Alfta i 80 år till, säger Lina Eliasson Jonsson och ler.

Kontakt

Näringslivslots

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
E-post lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-01-18 15.09

Tyck till om sidan