Framtiden är din!

Tycker du att det är svårt att hitta rätt i utbildningsdjungeln och veta vilka framtida yrken som passar just dig och dina personliga egenskaper?
Det är inte helt lätt att hålla reda på alla olika branscher och yrken som finns och ännu svårare att ha koll på vilka utbildningsalternativ som finns idag.Valet av utbildning är ett av de mest betydelsefulla vägval vi gör i livet. Därför är det viktigt att låta det egna intresset styra och låta hjärtat vara med i valet. Samtidigt är det lika viktigt att ta reda på så mycket det går om arbetsvillkor, karriärmöjligheter och framtidsutsikter.

Vi förstår att du har svårt att välja. Det finns många saker som man funderar över och som har betydelse för vilken utbildning och framtida yrke som man vill satsa på. Var tjänar man bäst, var har man roligast, finns det några jobb kvar när jag är färdig med min utbildning?

Men en sak är säker, en utbildning är en investering för hela livet. Den ökar dina chanser på arbetsmarknaden och ger dig en personlig utveckling. Den ökar också möjligheterna att få ett spännande och utvecklande yrke. Vi vet av egen erfarenhet att en utbildning är en mycket bra grund att stå på, och att vidareutvecklas ifrån.

Vi vill gärna berätta lite om de yrken som vi i socialförvaltingen i Ovanåkers kommun har och lite om hur vi tycker att det är att arbeta inom kommunen. Förhoppningsvis kan denna sida vara till hjälp och vägledning för dig som ska välja utbildning.

Och vem vet, kanske bli vi kollegor i framtiden?

Senast uppdaterad 2019-09-03 14.34

Tyck till om sidan