Metod- och kvalitetsutvecklare

Christian Olars

Namn:

Christian Olars

Yrke:

Metod- och kvalitetsutvecklare

Bor:

Edsbyn

Intressen:

Jag tycker om att vara aktiv, träna, åka skidor, fiska, klättra i berg och vandra i fjällen. Jag tycker även om musik (både att spela och lyssna på). Jag fotograferar en hel del och tycker om att skapa design/layout på datorn. Men det bästa är att få umgås med min familj och mina två barn!

Utbildning:

Jag läste samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet. Sedan har jag en socionomutbildning i grunden som jag har spetsat till med lite olika kurser och utbildningar bl.a. i kommunal kvalitetsledning.

Arbetat här:

Sedan 2010

Vad innebär ditt jobb?

Jag har ett väldigt varierande, kreativt, spännande och intressant jobb. Jag är bl.a. en del i socialförvaltningens ledningsgrupp och lägger upp strategier och visioner för hur vi ska arbeta. Vidare är jag med och utvecklar och kvalitetssäkrar förvaltningens olika verksamheter. Jag utvärderar, följer upp och analyserar resultat.

Hur skulle du beskriva dina arbetsuppgifter?

Jag har ett väldigt varierande, brett, kreativt, spännande och intressant jobb där ingen dag är den andra lik utan man ställs inför nya utmaningar varje dag.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Att det är så varierande och meningsfullt. Jag får vara med och påverka och utveckla socialt arbete på organisationsnivå, vilket indirekt hjälper andra människor.

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

Jag har inga typiska arbetsdagar, ingen dag är den andra lik. Ena dagen kan jag arbeta med att hitta nya metoder och utveckla en verksamhet, nästa dag kan jag sitta i möte och en tredje dag sitter jag och gör broschyrer. Arbetet är som sagt väldigt varierande och det är det som gör det så intressant.

Varför valde du att utbilda dig till det du gör?

Jag kände tidigt att jag ville arbeta med människor och hjälpa individer som av olika anledningar behöver hjälp och stöd. Socionomutbildningen kändes därför som ett bra val eftersom den ger en bred kompetens och en mängd olika valmöjligheter på arbetsmarknaden.

Hur bör man vara för att trivas med ditt jobb?

Man ska vara flexibel, målmedveten, driven, strukturerad och lösningsfokuserad. Det är en fördel om man har en god samarbetsförmåga, tar egna initiativ och har en vilja att se möjligheter i arbetet.

Skulle du rekommendera andra att utbilda sig och arbeta med det du gör?

Självklart! Vill man ha ett meningsfullt jobb är socionomutbildningen perfekt. Du får en bred grund att stå på och som sagt många olika valmöjligheter när det gäller yrkesval.

Hur bedömmer du jobbmöjligheterna inom ditt område efter studier?

Bättre möjligheter kan du inte få. Vill du vara säker på att få jobb i framtiden är socionomutbildningen eller andra utbildningar inom välfärdssektorn ett mycket smart val!

Vad tycker du om dina kollegor/arbetskamrater?

Jag trivs bra med mina arbetskamrater. Upplever min arbetsplats som öppen, alla känner alla och här finns det plats för både allvar och skratt. Jag känner mig behövd och respekterad för de kunskaper jag har och det gör att jag upplever mitt jobb meningsfullt.

Hur är det att arbeta inom socialförvaltningen i Ovanåkers kommun?

Det finns många fördelar med att jobba i en liten kommun. Socialförvaltningen i Ovanåkers kommun är en liten organisation med stora möjligheter, gott arbetsklimat och korta beslutsvägar. Här finns det goda prognoser när det gäller arbete och du erbjuds trygga och bra arbetsvillkor.

Betyg 1-5
Signatur

Christian Olars
Metod- och kvalitetsutvecklare
STABEN

Senast uppdaterad 2018-03-07 10.13

Tyck till om sidan