Kontakt

Starta eget-kurs på lätt svenska

Folkuniversitetets Starta eget-utbildning på lätt svenska är en informationskurs där vi går igenom hur du startar eget företag, från idé till verklighet. Våren 2023 ges en kurs som blir helt digital och på distans och är gratis för dig som bor i länet.

Varje kurs har plats för 20 deltagare och anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar, i annat fall kan en avgift komma att tas ut. Varje kurs är på sex tillfällen med tre timmar vardera. Välj vilken av kursen som du vill anmäla dig till, så kommer du till anmälan. Du kan läsa mer om kursupplägget längre ner på denna sida.

Kvällstid distans

KURSEN HAR STARTAT. Starta eget-kurs på lätt svenska 12 april-24 maj klockan 18.00-21.00

Uppgifterna du lämnar i formuläret används för att administrera aktiviteten, exempelvis skicka anmälningsbekräftelse, kallelse och utvärdering samt skapa deltagarförteckning. Informationen samlas in av Region Gävleborgs nämnder. Den eller de nämnder som hanterar dina personuppgifter är personuppgiftsansvariga. Mer information om hur Region Gävleborg hanterar personuppgifter finner du på

www.regiongavleborg.se/dataskydd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om kursen Starta eget på lätt svenska

Folkuniversitetets Starta eget-utbildning på lätt svenska är en informationskurs där vi går igenom hur du startar företag, från idé till verklighet. Du lär dig hur du skapar en affärsplan enligt Lean Business Canvas-modellen, företagets ekonomi och finansiering.

Utbildningen är gratis för dig som bor i Gävleborg och varje kurs och omfattar totalt sex tillfällen. Varje tillfälle är tre timmar långt och kommer under hösten 2022 genomföras digitalt.

Om utbildningen
Starta eget på lätt svenska är en förberedande kurs om företagande. Kursen genomförs digitalt i Zoom. Får att gå kursen måste du ha tillgång till internet och dator/läsplatta. Vi går igenom hur du startar ett eget företag, från idé till verklighet. Du lär dig hur du skapar en affärsplan enligt Lean Business Canvas-modellen. Du lär dig också om företagets ekonomi och finansiering.

Varje kurs är 6 x 3 timmar (1 utbildningstillfälle per vecka). Distans via Zoom.

1, Inledning: Introduktion till kursen
2, Företagande: Entreprenörskap och företagande.
3, Verksamt: Affärsplan
4, Lean Business Canvas: Affärsmodell
5, Ekonomi: Budget, redovisning, balans och resultat
6, Marknad, regelverk och stöd: Marknadsföring, skatt, moms och avgifter.

Utbildningen bygger på ett samarbete mellan Region Gävleborg, Gävleborg läns kommuner, Älvkarleby kommun samt Folkuniversitet. Utbildningen finansieras av Region Gävleborg och utbildningsansvarig är Folkuniversitetet.

Kontakt

Näringslivskontoret

Lina Kronberg
Tfn 0271-570 33
lina.kronberg@ovanaker.se

Senast uppdaterad