Kontakt

Arbetsintegrerad lärarutbildning åk 7-9, Ma och Tk

Du som vill bli lärare har här en fantastisk möjlighet att kombinera dina studier med arbete. Ovanåkers kommun samarbetar med Högskolan i Gävle för att du ska kunna finansiera din lärarutbildning genom att jobba under din studietid.

Beskrivning

Ämneslärarprogrammet vänder sig till dig som gillar matematik och teknik och vill arbeta som lärare i grundskolans årskurs 7-9. Utbildningens studietakt är på 75% och innefattar 240 högskolepoäng och sträcker sig över 5 år. Samtidigt med studierna arbetar du i skolan 50%.
Under hela studietiden har du parallellt en läraranställning i Ovanåkers kommun. Med kvalitativ handledning av erfarna lärare undervisar du elever.

Arbetsintegrerad utbildning - unik möjlighet

Arbetsintegrerad utbildning är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle och Ovanåkers kommun. Det innebär att du samtidigt läser programmet är anställd på en skola i kommunen. Du har en heltidsanställning där du arbetar 50% och studerar 75% av tiden. Ditt anställningsavtal förnyas varje år under förutsättning att du klarar dina studier och åtaganden i skolan.

Din lön är minst 18 000 kronor per månad. Lönen består av två delar; 9 000 kronor för studiedelen och minst 9 000 kronor för anställningsdelen. Lönen för anställningen kan variera beroende på dina erfarenheter och din bakgrund. Du kan komplettera med studiestöd från Centrala studiestödsnämnden, CSN.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller studier inom utbildningsvetenskap, ämnesstudier i matematik och teknik samt verksamhetsförlagd utbildning.

Studierna inom utbildningsvetenskap förbereder dig för yrkesrollen. Du läser bland annat om skolans organisation och styrning, elevers utveckling och lärande, ledarskap, betyg och bedömning. Ämnesstudierna ger dig både ämneskunskaper och kunskaper om hur du undervisar i ämnena.

Antagningskrav, Högskolan Gävle

För lärarutbildningen baseras urvalet på gymnasiebetyg (meritpoäng) eller resultat från högskoleprov. Se behörighetskraven.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvalifikationer

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du uppfylla kraven både för anställning och studier, det vill säga:

  • Har god förmåga att kommunicera i tal och skrift.
  • Har god förmåga att hantera utmaningar på ett lösningsorienterat sätt.
  • Har god förmåga att samarbeta
  • Har förmågan att reflektera över det egna lärandet.

Så här ansöker du

Sök lärartjänsten i Ovanåkers kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast den 26 april.

Sök till högskolan länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstersenast den 15 april.

Kontakt

Barn- och utbildningschef

Christer Andersson
0271-571 67
christer.andersson@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-09-10 10.03