En dag på förskolan

Här kan du se hur en vanlig dag på Tellus förskola är, från öppning till stängning.

Klockan 05.45 öppnar vi förskolan på avdelningen Pluto. Kl. 07.30 äter vi frukost som kan bestå av, mannagrynsgröt/havregrynsgröt/fil samt mjölk och smörgås med pålägg. De barn som ska äta frukost vill vi att ni är här SENAST 7.30, så vi får en lugn stund vid måltiden tillsammans med barnen.

Ca kl:8.00 delar vi upp oss på respektive avdelnig, du som lämnar från kl:8.00 lämnar ditt barn på respektive avdelning.
kl:9.30 har vi samling på respektive avdelningar i samband med samlingen äter vi frukt. Efter samlingen har vi någon form av styrd aktivitet.

Vi äter lunch med de yngsta barnen kl:11.00 som sover/vilar efter lunchen, de äldsta barnen äter klockan 11.30, de äldsta har en form av läsvila efter lunch.

Från kl:14 på dagen är vi återigen tillsammans båda avdelningarna.

Mellanmål serveras klockan 14:15. Efteråt är det fri lek.

Förskolan stänger för närvarande klockan 17.00.

 

Alla barn som sover middag, sover ute i sina egna vagnar. Det är ni föräldrar/vårdnadshavare som ser till att barnen har bra kläder att sova i samt bäddat i vagnen för olika väder. Våran köldgräns är -15 grader.

Frukost och mellanmål äter vi tillsammans, lunchen äter vi på olika tider för att göra matstunden till en lugn och trevlig stund tillsammans.

Vi har även gemensamma aktiviteter så som höstkul, vårruset och förskolansdag.

Senast uppdaterad