Aktuellt

Här har vi viktiga datum samt våra aktuella månadsblad

Kvalitetsarbete

Vid tre eftermiddagar under våren så frigörs all personal på Fölets förskola till kvalitetsarbete. Om du som förälder har möjlighet att hämta ditt barn senast kl.15:15 dessa dagar är vi mycket tacksamma för den hjälpen. Om du inte har den möjligheten behöver du meddela detta en vecka före respektive tillfälle så löser vi det.

De tillfällen vi önskar att ni hämtar ert barn senast kl. 15:15 är:

 • Tisdag 5 februari
 • Tisdag 9 april
 • Tisdag 12 mars


Månadsblad jan.- feb. 2019 Fölet

 • Välkomna till en ny termin! Nu börjar vi så smått komma igång igen efter alla helger.
 • Krubban börjar året med att hälsa William välkommen till oss. Under de närmaste veckorna här i januari och februari kommer även Alma att börja sin vistelse här, så ett Välkommen även till Alma!
 • På Grållen ändrar inte sej barngruppen så mycket just nu men vi kommer att ta emot en praktikant från kommunens interna barnskötarutblidning, så vi säger välkommen till Sabrina.
 • LifeCare: Nu vill vi påminna om att det ”gamla” systemet vi använde oss av är stängt. Nu är det bara appen som gäller. Ladda ner den till smartphone eller surfplatta, den är gratis för alla vårdnadshavare. Allt som har med barnens vistelsetider att göra görs i appen! Har ni inte tagit ner den så gör det snarast och kolla så att ni har rätt schema inlagt, när ni ändå är inne i systemet! Info om detta lämnades ut i början av december. Finns information om hur man gör och kontaktuppgifter till Mai Skoglund ( som kan hjälpa till om ni kör fast) på kommunens hemsida. Här är länken om ni behöver

https://www.ovanaker.se/barnochutbildning/forskolorochfritidshem/tietoeduregistrerabarnschema.3039.htmllänk till annan webbplats

 • Om ni väljer att använda er av sjukanmälan via LifeCare har vi extra viktig information. Där finns ingenstans där man kan anmäla vilken sorts sjuk barnet/barnen är. Om det är magsjuka som gör att ni är hemma meddela då oss med ett ”vanligt” sms. d.v.s. till vårt vanliga nummer. Vi har flera familjer här på förskolan som behöver informeras när magsjuka cirkulerar. Det kan bli så allvarligt att det i värsta fall blir en fråga om liv eller död, medvetslöshet och sjukhusvistelse. Hjälp oss så att alla berörda kan få information fort – Tack!

Det är som vanligt helt rätt att skicka ändringar via vanliga sms!

 • Tre gånger denna termin kommer Förskolan att stänga tidigare för kvalitetsarbete. De aktuella datumen är

5 februari

12 mars

9 april

Samtliga dagar är tisdagar och vi stänger då kl. 15.15. Om ni inte har möjlighet att klara er barnomsorg själva efter klockan 15.15 meddela då senast en vecka innan så ska vi se hur vi kan lösa det.

 • …åsså kommer det vanliga…tråkigt att behöva påminna, men vi måste… Se över era barns kläder! Om någon spiller, finns extra kläder? finns det halsduk eller krage? är vantarna som finns här varma och bra? varm tröja att ha under overall? varma sockor?...Vi är ute varje dag! Kolla så att ert barn har kläder så att de kan ha roligt och inte behöver frysa!
 • OBS! kom-i-håg! Nu på måndag (14:de) förskola

Senast uppdaterad 2019-02-01 09.09

Tyck till om sidan