Aktuellt

Här har vi viktiga datum samt våra aktuella månadsblad

Vårterminens sista viktiga datum

 • 14 juni – Fölets förskola stängd för utvärdering. Kan man inte lösa sin barnomsorg själv den dagen, säg till i tid så får man vara på annan förskola.
 • 18 juni – Sommarfest för alla barn, föräldrar och syskon på Fölet ca. kl. 16.30

Månadsblad Fölets förskola Mars- April 2019

Hej Alla! Här kommer lite information i väderväxlingens ljuva vårtider!

 • Som sagt, väderväxling. Ni får gärna se ut som packåsnor när ni kommer till förskolan. Allt för att era barn ska kunna uppleva den härliga vårsolen eller den snålblåsiga vår-ilningens virvlande framfart utomhus. Många olika varianter av kläduppsättningar kan behövas!
 • En sak till när det gäller kläder. Vi skulle vilja be om lite hjälp. När ni kommer till förskolan på morgonen – Ta en titt i våra torkskåp. Finns det något där, sedan dagen innan, som är ert barns? Häng upp på barnets krok, lägg i barnens korg! Vänd kläder och vantar rätt! Det tar sådan tid för oss att leta rätt på allas ytterkläder, vända 20 par ”kladdvantar” osv. Det blir så långa väntetider för barnen innan vi kan gå ut! …och efter en vecka i kladdväder luktar inte vantar och kläder så härligt heller, ta en tvätt på helgen om det behövs!
 • Nu är det dags att välkomna flera barn till Fölet! Aaron har börjat på Grållen och under april kommer Adrian att skolas in på Krubban –Välkomna till oss!!
 • I April Susann kommer tillbaka och jobbar efter sin barnledighet. Hon kommer att vara på Krubban – Välkommen tillbaka Susann!
 • Nu är det dags för vårens utvecklingssamtal. Håll koll i era barns postfack. Vi letar tider som kan fungera både för er och oss.
 • Vidare så kommer det ett påsklov för skolbarn här i april, V. 17. Ni som vet att ni kommer vara lediga eller ändra era barns vistelsetider denna vecka, meddela oss och Kom ihåg att ändra i Lifecare appen! Gärna någon vecka innan, så vi kan planera våra arbetstider och boka vikarier. Några av oss vill också vara lediga med våra barn.
 • När vi har barn som är kvar sent på förskolan om dagarna kommer vi från och med nu att låsa en av våra entrédörrar. Detta för att det är så långt mellan avdelningarna och vi har ingen koll på vem som kommer in. Detta är en säkerhets åtgärd. Vi kan inte på förhand säga vilken dörr som kommer att vara öppen. Det beror på vilka barn som är kvar, vart det passar att vi är. Kommer ni för att hämta och er vanliga ingång är låst – andra avdelningens dörr är öppen!
 • Lite information angående den kommande sommaren, som kan vara bra att ha fått lite förhands info om. I år kommer det att vara sammanslagning av alla förskolor vecka 28, 29, 30 och 31. Vi kommer att samlas på Stenabro förskola. Nytt för i år är att den ”gamla vanliga” blanketten som cheferna delar ut inte kommer att ha något rutsystem för tider utan allt ska läggas in i Lifecare appen. Det här ger ju att vi inte kan tjata på er något om att lämna in ”sommarlappen”…Skönt va?! Men det innebär också att allt ansvar för hur sammanslagningen kommer att se ut ligger på er. Skriver man inte in så rullar kanske schemat på, även under sommaren. Om många gör så kommer vår vikariebudget att explodera och personalens lagstadgade semester uteblir. Datum för när detta ska vara inskrivet och redo för planering kommer snart.
 • Här kommer lite viktiga datum för er som långtidsplanerar!

14 juni – Fölets förskola stängd för utvärdering. Kan man inte lösa sin barnomsorg själv den dagen, säg till i tid så får man vara på annan förskola.

18 juni – Sommarfest för alla barn, föräldrar och syskon på Fölet ca. kl. 16.30

Och för er som behöver planera väldigt långt fram 19 augusti – fölet stängt för planering.

Senast uppdaterad 2019-05-15 07.36

Tyck till om sidan