Månadsbrev

Här kan du läsa våra senaste månadsbrev


Månadsblad jan.- feb. 2019 Fölet

  • Välkomna till en ny termin! Nu börjar vi så smått komma igång igen efter alla helger.
  • Krubban börjar året med att hälsa William välkommen till oss. Under de närmaste veckorna här i januari och februari kommer även Alma att börja sin vistelse här, så ett Välkommen även till Alma!
  • På Grållen ändrar inte sej barngruppen så mycket just nu men vi kommer att ta emot en praktikant från kommunens interna barnskötarutblidning, så vi säger välkommen till Sabrina.
  • LifeCare: Nu vill vi påminna om att det ”gamla” systemet vi använde oss av är stängt. Nu är det bara appen som gäller. Ladda ner den till smartphone eller surfplatta, den är gratis för alla vårdnadshavare. Allt som har med barnens vistelsetider att göra görs i appen! Har ni inte tagit ner den så gör det snarast och kolla så att ni har rätt schema inlagt, när ni ändå är inne i systemet! Info om detta lämnades ut i början av december. Finns information om hur man gör och kontaktuppgifter till Mai Skoglund ( som kan hjälpa till om ni kör fast) på kommunens hemsida. Här är länken om ni behöver


https://www.ovanaker.se/barnochutbildning/forskolorochfritidshem/tietoeduregistrerabarnschema.3039.htmllänk till annan webbplats

  • Om ni väljer att använda er av sjukanmälan via LifeCare har vi extra viktig information. Där finns ingenstans där man kan anmäla vilken sorts sjuk barnet/barnen är. Om det är magsjuka som gör att ni är hemma meddela då oss med ett ”vanligt” sms. d.v.s. till vårt vanliga nummer. Vi har flera familjer här på förskolan som behöver informeras när magsjuka cirkulerar. Det kan bli så allvarligt att det i värsta fall blir en fråga om liv eller död, medvetslöshet och sjukhusvistelse. Hjälp oss så att alla berörda kan få information fort – Tack!

Det är som vanligt helt rätt att skicka ändringar via vanliga sms!

  • Tre gånger denna termin kommer Förskolan att stänga tidigare för kvalitetsarbete. De aktuella datumen är

5 februari

12 mars

9 april

Samtliga dagar är tisdagar och vi stänger då kl. 15.15. Om ni inte har möjlighet att klara er barnomsorg själva efter klockan 15.15 meddela då senast en vecka innan så ska vi se hur vi kan lösa det.

  • …åsså kommer det vanliga…tråkigt att behöva påminna, men vi måste… Se över era barns kläder! Om någon spiller, finns extra kläder? finns det halsduk eller krage? är vantarna som finns här varma och bra? varm tröja att ha under overall? varma sockor?...Vi är ute varje dag! Kolla så att ert barn har kläder så att de kan ha roligt och inte behöver frysa!
  • OBS! kom-i-håg! Nu på måndag (14:de) förskolan stängd

 

Månadsblad november 2018


Vi vill börja med att tacka alla som kom på föräldramötet! Alltid svårt att sålla i all information vi vill delge er samt spännande att få höra och bemöta era reflektioner. En del av förskolans uppdrag är att vi ska samarbeta för era barns bästa, utveckling och lärande.

I början på november skolar vi in flera barn här på Fölet. Detta innebär lite förändringar i barngrupperna. Grållen hälsar Ida och Emil välkomna upp i modulen! På Krubban välkomnar vi Sanela och Vincent! Välkomna in i förskolans värld.

Påminnelse:

  • Tisdag den 13 november stänger förskolan kl. 15.15. Personalen har kvalitetsabetestid.
  • Lucia firar vi utomhus torsdag 13 december kl.15.30. När vi firar Lucia så är inbjudan öppen för flera än föräldrar och syskon. Det är ju mörkt ute då så barnen ser inte hur många som står där ute i mörkret och ser/lyssnar på dem.

Schemaändringar vid jul- och nyårshelgen? Snart kommer det en lapp som ni kan fylla i. Det är stor chans att det blir sammanslagning av alla förskolor på Öjestugan eller Stenabro under ”mellandagarna”. Mera information kommer.

Nu har vi börjat med utvecklingssamtal. Håll lite extra koll i postfacket, inbjudan finns där!

Vi följer upp en reflektion från föräldramötet. Några vill gärna bli meddelade när det finns magsjukefall på förskolan. De kan vara av olika anledningar ex. hälsorisker för närstående personer. Några har ju meddelat oss men det kanske är flera som vill bli uppmärksammade. Tala gärna om för oss, en gång extra, när ni läst detta så vi kan göra en anteckning om vilka ni är.

Och här kommer det vanliga tjatet…

Se över era barns kläder! Finns det allt? Kläder för väder? Vantar? Extrakläder? Kläder som klarar att leka med vatten?

 / Personalen på Fölet

 

 

Senast uppdaterad 2019-01-10 13.04

Tyck till om sidan