Veckobrev 7c v. 7

Tänk så snabbt terminen går! Ny vecka!

Viktig info:

Jag kommer köra dubbel kommunikation på ett meddelande från Kenneth, vår rektor. Det gäller lämning på morgonen. Jag skickar både på mail utifrån maillistan och lägger in det här så vi är säkra på att det når fram. Infon hittar ni längst ner i veckobrevet.

Dagsläget:

I övrigt har det varit lugnt. Vi har haft en diskussion om mösstagning och annat som skett i åk 7. Det busas och bråkas upplever Peter, vår fritidsledare, med dessa mössor. Vi tog upp på A-tinget att en gång i tiden var det förbud mot mössor och kepsar inomhus, och om de vill ha kvar möjligheten att ha mössor inomhus kanske det är läge att låta bli varandras huvudbonader. Förhoppningsvis togs det emot väl.

Vi kollade på en film om hur betygssättning går till och pratade lite allmänt om de olika betygsstegen.

Utvecklingssamtal:

Utvecklingssamtalen ska ha gått ut ifrån Kristin, jag Jens skickar ut idag och tror Helena kommer skicka ut/ringa nu i början av veckan. Väl mött och välkomna på utvecklingssamtal. Det som är nytt för våra sjuor är att vi går mot elevledda utvecklingssamtal där eleven får samtala med sina lärare innan utvecklingssamtalet och skriver ner sina utvecklingspunkter. Spännande!

Veckan som kommer innefattar följande läxor:

Mån/tis inget särskilt.
Onsdag: spanska
Torsdag: Franska/Tyska
Fredag: Engelska

Meddelande till vårdnadshavare:

Hej!


Celsiusskolan F-9 behöver hjälp av er vårdnadshavare med att miljön till och från skolan blir så säker som möjligt för våra elever. Vi har fått en ökad tillströmning av transporter till och från skolan under byggnationen. Transportvägen till bygget går via Sporthallsvägen d.v.s. förbi Hälsocentralen och in bakom sporthallen/simhallen. Med anledning av detta vädjar vi till er att inte hämta eller lämna era barn efter Sporthallsvägen/bakom lastintaget på skolans matsal. Vi vill ha så få hämtningar/lämningar inom det området..

Vi ser gärna att de barn/ungdomar som bor i närområdet och har möjlighet att ta sig till skolan gåendes eller cyklande gör detta. Varje bil som åker in mot skolan på Sporthallsvägen ökar riskerna för våra barn och ungdomar.

Detta gäller även de barn som kommer från andra skolor, och som skjutsas till slöjd, bad osv.

Lämna/hämta ditt barn vid följande ställen:


- Köra in på den nya parkeringen utanför skolans huvudentre och lämna av ditt barn

- Folketshem (där finns bra plats att vända med bil när du hämtar/lämnar)

- Den södra sidan av cykel och gångbron vid gymnasiet. (Ivar Pettersson väg/Hemvägen)

Respektera att Söderlunds kundparkering inte ska användas vid hämtning/lämning.

De barn som väntar på skolbussen mot Roteberg uppmanar vi att ta det lugnt och att de håller uppsikt på trafiken som rör sig vid busshållplatsen och parkeringen.

Mvh

Kenneth Fröjd Rektor
Binge Robertsson bitr. Rektor

Anna Zetterkvist, Skyddsombud Lärarförbundet

Christina Eriksson, Huvudskyddsombud Lärarnas Riksförbund

Johan Hellberg, Huvudskyddsombud Lärarförbundet

Ulrica Eriksson, Skyddsombud Kommunal

Olov Linck Skanska

Senast uppdaterad 2019-02-11 10.40

Tyck till om sidan