Kontakt

År 1

I klass 1 går 20 elever och klasslärare är Susanne Vanberg och Erika Bergstrand. I klassen arbetar även Tina Nilsson, Viktoria Widlund, Annelie Svedberg, Anne-Marie Dahlström och Anna Eriksson.


Veckobrev vecka 12

glada barn håller hand

Den här veckan har vi introducerat ett sagotema som vi kommer att jobba med i några veckor framöver. Hur är en saga uppbyggd? Vi har pratat om motsatser, magiska tal och vanliga karaktärer som brukar finnas med i sagornas värld. Vi hade också R2L på ett stycke ur sagan Snövit och på engelskan har vi dramatiserat just den sagan.

Vi har för tillfället Bröderna Lejonhjärta som högläsningsbok i klassen och hade gärna sett filmen med eleverna då vi läst färdigt, men pga åldersgränsen (11 år) kan vi inte visa den här på skolan. Vi uppmuntrar dock er föräldrar att se filmen hemma med era barn om möjlighet finns.  

I matematiken forsätter arbetet med diagram, eleverna har den här veckan fått göra en valfri undersökning där de själva valde ut vilka svarsalternativ som skulle finnas med. Vi har också haft en genomgång av klockan där vi främst fokuserar på hel- och halvtimme. Krångligt tyckte vissa men vi kommer att jobba vidare med detta. Kolla gärna på klockan hemma och uppmärksamma vad klockan är då ni exempelvis äter frukost, middag eller går och lägger er.

Vi har bekantat oss med en rymsvarelse som heter Paxi, honom får vi följa med ut i rymden när han reser runt bland himlakropparna. Eleverna har fått i uppgift att parvis forska om varsin planet som de sedan ska redovisa för klassen. Av flirtkulor gjorde vi varsin modell av vår planet jorden eller Tellus som den också kallas. Tänk vilken tur att just vår planet befinner sig på exakt lagom avstånd från solen för att vi ska kunna leva här!

Trevlig helg önskar Susanne och Erika

 

Vecka 13:

Måndag: Idrott, inomhus
Ledtråd till GOTD v.13: Djur från förr


Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-03-22 10.34

Tyck till om sidan