Kontakt

År 1

I klass 1 går det 22 elever. Klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen jobbar även Lena Altberg och Maria Bergstrand.

Veckobrev v. 8

Hej!

Den här veckan har vi firat Alexander som har fyllt år. Grattis Alexander! Hoppas du hade en härlig födelsedag!

Det verkar som att vintern håller på att ge upp nu och det är åtskilliga plusgrader ute. Det är ganska blött på skolgården så tänk på att ta med kläder efter väder.

Veckans bokstav har varit bokstaven F f. Vi har sjungit om blomman förgätmigej ur Majas Alfabetssånger, vi har målat fina regnbågs-F, arbetat i Magiska Kulan och skrivit fina F f i bokstavsboken. Vi har skrivit 3 meningar om vad vi gjort i veckan i Veckoboken och skrivit veckans ord som den här veckan varit orden: trädgård, katt, tass, golvet och handen. Eleverna får skriva av orden och sedan hitta på en mening om ett valfritt ord. Vi har haft diktamen där vi tränat på stavning och vi har läst bänkbok. Det är väldigt roligt att se eleverna läsa bänkbok nu jämfört med tidigare, nu när läsningen kommit igång så har fler hittat lust och intresse att läsa! Gå gärna till biblioteket och låna böcker och läs hemma.

På matten har vi fortsatt att arbeta med subtraktion. Vi har haft mattestationer där vi spelat olika mattespel, spelat Ipad, räknat tal på mattespindeln och spelat Yatzy. Vi har använt våra små whiteboardtavlor där eleverna parvis fick två tal att välja på, 10 och 60, där de skulle hitta på så många uträkningar som möjligt på och berätta för klassen. Vi har börjat med matteremsor som är 20 stycken additionstal som eleverna ska klara av att räkna ut på en viss tid. Detta för att träna på att automatisera tal och att det längre fram i skolan kommer att bli prov så det är bra att börja träna lite på det så det inte blir så stressigt och jobbigt. Eleverna tyckte att det var jättespännande och roligt att göra detta "prov" då de fick flytta bänkarna så att de inte skulle titta på bänkkompisen.

Vi har haft klassråd och elevråd den här veckan. Vi har fokuserat på trygghet och trivsel i klassrum, matsal och ute på skolgården. På bilden har vi pratat om Carl Larsson. Vi har sett en film om hans liv och konstverk. På engelskan har vi fortsatt att prata om veckodagar och gjort en pappersloppa där vi har skrivit olika saker man kan göra under veckodagarna.

Vi har haft IUP där vi tränat olika saker som att träna handstilen genom att skriva fint, räknat matte både på Ipad och i matteboken, gjort i Uggleboken och läst bänkbok. På NO har vi fortsatt att arbeta med vatten och luft. Vi har bland annat pratat om saltvatten, bräckt vatten, hur mycket vatten vi har i kroppen och hur vi ska göra för våra hav ska må bra. Vi har också sett en film om luft.

På SO har vi arbetat med yrken. Eleverna har fått valt ett yrke tillsammans med en kompis och skrivit några meningar om det yrket. De ska sedan få berätta om dessa yrken för klassen. Veckans ledtråd till Grej of the day var ”Relativ fysiker som spelade fiol”. Det är ju fysikern Albert Einstein som kom på relativitetsteorin. Vi avslutade veckan med att se Lilla Aktuellt och prata om programmet.

Veckorna 11-13 kommer vi att få en praktikant från gymnasiet som kommer att vara i klassen.

Nästa vecka v. 9:

Måndag: Läsläxa. Bad. Ta med badkläder och handduk.

Tisdag: Idrott. Ta med inneidrottskläder och handduk. Ta med läsläxan till skolan.

Onsdag: Ta med läsläxan till skolan. Läxverkstad. Jag meddelar om ditt barn behöver stanna.

Torsdag: Ta med läsläxan och läsläxlapp till skolan.

Vecka 10:

Sportlov!

Trevlig helg önskar Camilla, Maria och Lena!

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad