Kontakt

År 1

I klass 1 går det 22 elever. Klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen jobbar även Lena Altberg, Maria Bergstrand och Elina Falk.

Veckobrev v. 22

Hej alla!

Då har vi gjort sista veckan innan sommarlovet. Nu är det bara tre dagar kvar…

Den här veckan har vi ägnat mycket tid till att se över våra arbeten och göra klart dessa. Vi har fortsatt skriva på sagorna. Vi har arbetat med ”Magiska kulan” och våra ”svenskahäften”. Vi har skrivit i ”Veckoboken” och skrivit ord och meningar i ”Veckans ord boken”. Veckans ord denna vecka var: släkt, vänner, ringa, precis. På SO har vi fortsatt arbeta med de nordiska länderna.

I mattematiken har vi arbetat i matteboken och arbetat med olika matematikspel på Ipad. GOTD ledtråden var ”Radioaktiv katastrof” vilket var Tjernobylolyckan som är tidernas värsta kärnkraftsolycka. På bilden fick eleverna måla med maskrosor och gräs ute och på musiken har vi övat på sång till skolavslutningsdagen.

Det är viktigt att följa de aktuella råden rörande Covid-19. Stanna hemma vid minsta symtom! Stanna därefter hemma så länge barnet har symtom och ytterligare två symtomfria dagar och återkom därefter till skolan. Detta för att bidra till minskad smittspridning. Om ert barn är hemma mer än 3 dagar så kommer jag att skicka hem läxa. Jag skickar ett meddelande så får ni hämta läxmappen ute i kapprummet.

Elevernas omdömen kommer publiceras på Admentum idag fredag 4/6. Då har ni tillgång till ert barns omdöme där.

På måndag får eleverna ta hem sina arbeten de gjort under året så det kan vara bra med hämtning och bärhjälp.

På tisdag har vi en halv utedag. Kläder efter väder.

På onsdag är skolavslutningsdag. Den kommer att utföras på samma sätt som förra året på grund av Covid-19. Eleverna på hela skolan möts uppkopplade vi datorn och sjunger för varandra och med varandra. Enbart elever och personal på skolan kommer att delta.

  • Avslutningsdagen börjar kl. 08.00 och avslutas kl. 10.00.
  • Buss avgår 10.15 för bussberättigade elever.
  • Fritids öppnar kl. 10.00 för de elever som har behov av omsorg.

Camilla är fortsatt sjukskriven och vi som finns i klassen är Lena Altberg, Maria Bergstrand, Frida Wikblad, Elina Falk.

Nästa vecka v. 23:

Måndag: Eleverna tar hem sina arbeten.

Tisdag: Utevistelse, kläder efter väder.

Onsdag: Skolavslutning 08.00-10.00

Trevlig helg önskar Lena, Maria, Frida och Elina!

Text

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad