Kontakt

År 1

I klass 1 går det 22 elever.

Klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen jobbar även Lena Altberg och Maria Bergstrand.

Veckobrev v. 48

Hej därhemma!

Den här veckan har vi firat Walter som har fyllt år! Grattis Walter och hoppas du hade en härlig födelsedag!

Då börjar vi närma oss första advent. Blir mysigt att få lysa upp höstmörkret med lite adventsljus. Vi ska julpyssla på skolan och göra ljuslyktor och därför behöver eleverna ta med sig en glasburk till skolan. Ta med den någon dag nästa vecka. Har man fler så kan man gärna ta med sig ifall någon elev inte har.

Den här veckans bokstav har varit bokstaven Tt. Vi har sjungit om timotej ur Majas Alfabetssånger, vi har skrivit fina regnbågs-Tt, arbetat i Magiska kulan och skrivit fina Tt i vår bokstavsbok. Vi har även arbetat i Uggleboken. Veckans djur blev talgoxen som vi målade och satte upp i vårt bokstavsträd. Vi har skrivit meningar om vad vi har gjort i Veckoboken, skrivit veckans ord som den här veckan varit: vinkar, trädgården, klockan, jackan och klassrummet.

På matten har vi haft mattestationer igen där vi spelat Yatzy, hittat på egna tal till ett svar i en mattespindel, räknat minus på Ipad och räknat i Matte Safari. På musiken övade vi adventssånger. På bilden har vi gjort adventsljus med hjälp av kladdkritor och matolja.

På NO har vi fortsatt med rymden. Den här veckan har vi pratat om våra planeter, sett en film om dem och färglagt dem. På SO har vi arbetat med skolan och vilka som arbetar här och vilka funktioner de har. På tekniken har vi sett en film om plåstret och skrivit varför vi har det.

Veckans ledtråd till Grej of the day var ”världens mest berömde fånge”. Det är ju Nelson Mandela som satt fängslad i nästan 28 år på Robben Island utanför Kapstaden.

Som vi skrivit tidigare angående covid-19 så måste man vara symptomfri i 2 dagar innan man får komma tillbaka till skolan efter sjukdom. Om ert barn är hemma mer än 3 dagar så kommer jag att skicka hem läxa. Jag skickar ett meddelande så får ni hämta läxmappen ute i kapprummet.

Nästa vecka v. 49:

Måndag: Läsläxa.

Tisdag: Idrott. Ta med idrottskläder och handduk. Läsläxa. Ta med läsläxan till skolan.

Onsdag: Läsläxa. Ta med läsläxan till skolan. Läxverkstad. (Jag meddelar om ditt barn behöver stanna).

Torsdag: Ta med läsläxan och läsläxlappen till skolan.

Fredag: Sista dagen att ta med sig glasburken till skolan.

Trevlig första advent önskar Camilla, Maria och Lena!


Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2020-11-27 12.00