Kontakt

År 1

I klass 1 går det 22 elever. Klasslärare är Camilla Engh Berglund. I klassen jobbar även Lena Altberg och Maria Bergstrand.

Veckobrev v. 18

Hej på er därhemma!

Den här veckan har varit annorlunda på grund av Covid-19. Måste tacka er föräldrar för ert samarbete som gjort denna ”paus” möjlig för att motverka smittspridning. Era barn har jobbat på mycket bra därhemma, ge dem beröm och återigen tack för ni stöttar era barn i deras hemstudier.

Vi har skrivit veckans ord som den här veckan varit: kika, ramen, ljust, axlarna, skumt. Vi har även skrivit meningar till några av orden. Veckans djur blev Zebra och ett fantasidjur som börjar på Q. Eleverna fick färglägga en zebra och rita ett påhittat djur som de sedan namngav där namnet innehöll bokstaven Q. Vi har skrivit diktamen, tittat på sista avsnittet av pantresan och diskuterat återvinning och även tittat på Lilla Aktuellt.

I mattematiken har vi har haft matematikstationer där de jobbat med Ipad och King of Math, räkna addition med tärningar och arbetat Safari mattebok och så har de mätt sin längd i snöre.

På tekniken gjorde vi en val, eller whale på engelska, med en enkel mekanik i form att valen kunde öppna sin mun. På musiken har vi sjungit sånger tillsammans.

Veckans ledtråd till Grej of the day var ”Den yngste nobelpristagaren någonsin.” Det handlade om Malala Yousafzai, som tilldelades fredspriset 2014 för hennes kamp för flickors rätt till skolgång i Pakistan.

Det är viktigt att följa de aktuella råden rörande Covid-19. Stanna hemma vid minsta symtom! Stanna därefter hemma så länge barnet har symtom och ytterligare två symtomfria dagar och återkom därefter till skolan. Detta för att bidra till minskad smittspridning. Om ert barn är hemma mer än 3 dagar så kommer jag att skicka hem läxa. Jag skickar ett meddelande så får ni hämta läxmappen ute i kapprummet.

Camilla är fortsatt hemma även kommande vecka. Vi som finns i klassen är Lena Altberg, Maria Bergstrand, Frida Wikblad, Elina Falk.

Nästa vecka v. 19:

Måndag:

Tisdag: Läsläxa

Onsdag: Läsläxa, ta med läsläxlappen tillbaka till skolan.

Torsdag: Kristihimmelfärdsdag! Lovdag!

Fredag: Lovdag!

 

 

Trevlig helg önskar Lena, Maria och Elina!

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad