Kontakt

År 2

I klass 2 går 20 elever och klasslärare är Susanne Vanberg och Erika Bergstrand. I klassen arbetar även Viktoria Widlund, Annelie Svedberg, Anne-Marie Dahlström, Anna Eriksson och Marie Vainionpää .


Veckobrev vecka 38

glada barn håller hand

Vi vill börja med att tacka för ett trevligt föräldramöte i måndags! Vi gick igenom Admentum och såg till att alla kunde logga in i appen, för er som inte kunde närvara vid mötet kommer den informationen att ske löpande under utvecklingssamtalen. Vill ni komma igång redan nu (vilket är önskvärt) så kan ni kontakta Erika så hjälper hon er igång. Vi gick igenom klassens trygghetsvandring och barnen upplever att det är lite obehagligt vid hälsocentralen på väg till maten då vi hamnar efter vägen utan trottoar en bit. Nya vägen till maten beräknas vara klar inom kort. Någon vi glömde att ta upp är att eleverna från och med nu kan byta om hemma inför idrotten på onsdagar.

Vi har i SO arbetat med livet förr och nu där vi har läst om och sett film på hur det kunde vara att exempelvis gå i skola för 100 år sedan. Vi har haft en fantastisk fredag då vi gick en promenad längs Edsbyns kulturstig där vi läste om och såg bilder på hur det såg ut här i Edsbyn förr i tiden. Promenaden avslutades på hembygdsgården där vi först fikade de smörgåsar som barnen var med och bakade förra veckan. Utflykten avslutades med att vi fick en guidad tur i Mårtesgården för att få ytterligare kunskap om hur livet kunde se ut och hur man bodde förr i tiden.

I NO har vi nu börjar prata om våra sinnen. Vi experimenterade med smaken och gjorde ett blindtest där eleverna fick gissa vad de smakade på. Det blev en rolig upplevelse och det bjöds på en del härliga grimaser.

Nästa vecka planerar vi att skicka ut vår nalle i världen. Eleverna röstade fram namnet Cleo-Leo och vi tänker sätta honom på Härjedalingen, därför går vi en promenad till Södra torget någon dag under veckan.

 

Trevlig helg!

Susanne 072-205 75 12, Erika 072-228 64 43


Vecka 39:

Måndag: 8.00 Walk and Talk, Boklån


Onsdag: Idrott utomhus (vi går från skolagården 8.00)

Kontakt

Celsiusskolan

Tfn 0271-572 04
E-post persclm@ovanaker.se

Senast uppdaterad 2019-09-20 07.09

Tyck till om sidan